Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Meldpunt kinderopvangtoeslag affaire

Bent u als ouder of kind in de problemen gekomen door de problemen met de kinderopvangtoeslag?
Dan kunt u via de gemeente hulp krijgen.
We kunnen u helpen met geldzaken, wonen, zorg, gezin, werk en opleiding.
Dat heet brede ondersteuning.

Gedupeerde ouders en kinderen (en hun gezinnen) kunnen in de gemeente waar ze wonen terecht voor hulp. Voor de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam kunt u voor deze hulp bij het Meldpunt kinderopvangtoeslag affaire van Stroomopwaarts terecht. De hulpvraag is voor iedereen anders. De medewerker van het meldpunt kijkt samen met u hoe we u kunnen helpen. 

Mail het meldpunt of bel naar 010 246 55 55

Een nieuwe start

We kunnen alleen samen bepalen welke hulp u nodig heeft. Daarvoor gaat u in gesprek met onze medewerkers. Samen kijkt u naar wat nodig is voor een nieuwe start. We denken met u mee, geven uitleg over dingen die u moeilijk vindt of zoeken met u naar de juiste specialistische hulp.  

We helpen bijvoorbeeld: 

 • bij het oplossen van geldproblemen of het krijgen van overzicht over uw financiën;
 • bij het zoeken naar goede zorg wanneer u problemen heeft met uw gezondheid;
 • bij het vinden van werk of iets om te doen overdag;
 • bij het zoeken van een opleiding, vooral voor jongeren;
 • bij problemen rondom huisvesting of problemen in uw huis;
 • door u te begeleiden bij afspraken, zoals met het wijkteam;
 • door zo snel mogelijk met een goede oplossing te komen wanneer u plotseling hulp nodig heeft of in een onveilige situatie zit.

Voor wie?

Het Meldpunt kinderopvangtoeslagaffaire is er voor:

 • gedupeerde ouders,
 • de kinderen van een gedupeerde ouder, en
 • hun gezinnen.

U kunt u melden voor hulp als u:

 • bij de Belastingdienst vastgesteld gedupeerd bent, of
 • als een lopend onderzoek heeft bij de Belastingdienst of u gedupeerd bent. Dit heet mogelijk gedupeerd.

Denkt u dat u gedupeerd bent? Maar is dit nog niet vastgesteld door de Belastingdienst? Neem dan eerst contact op met de Belastingdienst.

 

twee mensen aan tafell in gesprek

Hulp voor ouders

Bent u in de problemen geraakt door de problemen met de kinderopvangtoeslag? Dit heeft bij veel ouders voor veel zorgen en problemen geleid. Het meldpunt helpt u bijvoorbeeld met geldzaken, wonen, zorg, gezin, werk en opleiding.

Hulp voor kinderen

Zijn jouw ouders gedupeerde van de kinderopvangtoeslag? En zijn daardoor grote problemen ontstaan? Dan kan het dat jij daar nog steeds last van hebt. Wij helpen jou (en je gezin) met een nieuw start.

Recht op hulp, niet op spullen of een opleiding

Veel ouders denken dat ouders en kinderen recht hebben op geld of spullen van de gemeente. Of dat gemeenten vanuit de SPUK (specifieke uitkering) een vast bedrag per ouder krijgen. Dat klopt niet. En het zorgt soms voor verwarring en teleurstelling. Per ouder of kind kijken we naar de persoonlijke situatie en wat nodig is om een nieuwe start te maken. Dat zijn soms spullen, maar vaker is dit hulp zoals coaching of specialistische hulp

SPUK

De SPUK is de manier waarop gemeenten vanuit het Rijk gefinancierd worden om hun werk uit te voeren. De gedupeerde ouders en kinderen van de toeslagenaffaire kunnen geen geld krijgen vanuit de SPUK-regeling.

Contact

U kunt ons een e-mail te sturen via meldpunt-toeslagen@stroomopwaarts.nl. Of bel naar het telefoonnummer is 010 246 55 55 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 tot 16.30 uur).