Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Vacatures en hulp bij solliciteren

Op uw weg naar werk krijgt u begeleiding van een werkconsulent, volgt u trainingen en/of workshops, maakt u uw cv op orde en gaat u solliciteren. Dit doen we samen met u op het Werkplein. U kunt hier achter een computer solliciteren, uw cv aanpassen en zoeken naar vacatures. Heeft u hulp nodig? De medewerkers helpen u daarbij.

Het Werkplein bevindt zich in het pand aan de George Stephensonweg in Vlaardingen. In een gastvrije omgeving en op een informele manier werken we samen met u naar betaald werk. Op het Werkplein zijn verschillende zitplekken, een baristabar, is er een computerhoek, vindt u de nieuwste vacatures. Ook kunt u hier informatie krijgen over onze workshops, trainingen, opleidingen en kunt u met uitzendbureaus spreken.

Verkeersregelaar

Als verkeersregelaar ben je verantwoordelijk voor het georganiseerd en veilig regelen van het verkeer bij diverse situaties, zoals wegafzettingen, ...

Schoonmaker

Een baan die perfect samenwerkt met jou. Een schoon kantoor, een schone klas voor leerlingen. Een fris vakantiehuisje voor gasten of een schone...

Autopoetser

Allereerst wordt de auto afgespoten en gaat hij door de wasstraat. Vervolgens droog je de auto met een luchtspuit en speciale doeken. Je zeemt de...

Huishoudelijk medewerker

Veel mensen vinden het moeilijk om hun hele huis goed schoon te maken en netjes te houden. Je helpt dan mee met schoonmaken, opruimen en neemt de...

Interieur reiniger

Als interieur reiniger zal jouw voornaamste werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van kantoorruimtes en het bijhouden van de sanitaireruimtes. ...

Magazijn medewerker

Als magazijn medewerker zorg jij dat het magazijn er tiptop uit blijft zien. Je ruimt alle rotzooi op en leegt alle vuilnisbakken. Daarnaast zorg...

Medewerker staalkabels

Als medewerker staalkabels zullen je werkzaamheden uit verschillende taken bestaan. Zo zal je de machines bedienen om de staalkabels samen te...

Bezorger hulpmiddelen

Ben jij opzoek naar een belangrijke rol waarin je een verschil kunt maken in het leven van anderen? Heb je een hart voor dienstverlening en...

Telefoniste/administratief medewerker

Tijdens jouw werkdag ben jij samen met je andere collega’s van de binnendienst verantwoordelijk om de telefoontjes van klanten aan te nemen en...

Servicemonteur

Als servicemonteur ga je op pad om verschillende problemen op te lossen. Dit kunnen verstoppingen van de afvoer van een gootsteen, wastafel,...

Hulp bij solliciteren

Op ons Werkplein kunt u terecht voor hulp bij het solliciteren en/of zoeken naar de juiste vacatures. 

U maakt er gratis gebruik van de computers met internetverbinding en zoekt er in alle rust naar vacatures. Ook kunt u ter plekke uw cv en sollicitatiebrief opstellen. Heeft u daarbij hulp nodig? Onze medewerkers helpen u verder.

 

Wij geven ook trainingen over solliciteren. Als u klant bent bij Stroomopwaarts, kunt u dit aanvragen bij uw werkconsulent.

Wanneer u wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, hebben wij de volgende tips voor u:

 

Voorbereiden

 • lees uw sollicitatiebrief en cv nog een keer goed door
 • Bekijk de website van het bedrijf. Schrijf vragen op die u tijdens het gesprek wil vragen. Zo toont u dat u geïnteresseerd bent en dat u zich heeft voorbereid.
 • Neem een pen, schrijfboekje en uw vragen mee
 • Zorg voor de juiste kleding. Kijk ook eens op dressforsuccess.nl
 • Bereid uw reistijd voor. Kijk hoe lang de reistijd is en hoe laat u het beste kunt vertrekken. Houd daarbij rekening met eventuele files of vertragingen in het openbaar vervoer.

 

Het gesprek

 • Wees op tijd
 • Wees enthousiast en beleefd. Ook tegen de receptioniste of andere mensen die u in het bedrijf tegenkomt.
 • Luister aandachtig tijdens het gesprek. Laat mensen uitpraten en zeg het eerlijk als u iets niet begrijpt.
 • Wees altijd eerlijk en doe uzelf niet anders voor dan u bent!
 • Vraag na afloop naar de vervolgprocedure.

 

Succes! 

In een sollicitatiebrief legt u uit waarom u de beste kandidaat bent. U vertelt waarom u  past bij deze baan. U kunt schrijven:

 • Waarom uw werkervaring en/of opleiding past,
 • Waarom u als persoon bij de baan past,
 • Waarom u bij dit bedrijf wil werken.

 

Dit schrijft u in maximaal 1 A4. Bij de brief voegt u uw cv toe.

 

U bouwt een sollicitatiebrief als volgt op:

 • Boven de brief plaatst u in de linkerhoek de naam van het bedrijf, de contactpersoon en het adres. Rechts daarvan staat een regel met de plaats en datum.
 • Daaronder geeft u in één regel aan op welke vacature u reageert, bijvoorbeeld: ‘Betreft: vacature Medewerker Logistiek’
 • Aanhef: ‘Geachte heer …’ of ‘Geachte mevrouw …’.
 • Inleiding: hier geeft u aan op welke vacature u schrijft en waar u die gezien heeft. Bijvoorbeeld: “Op uw website zag ik de vacature ‘Medewerker logistiek’ bij bedrijf X. Graag kom ik voor deze functie in aanmerking.”
 • Alinea 2: hierin beschrijft u waarom u bij dit bedrijf wilt werken in deze functie. Wat trekt u aan in het bedrijf? Wat vindt u zo interessant en leuk aan deze functie?
 • Alinea 3: hierin beschrijft u waarom het bedrijf voor u zou moeten kiezen? Welke kwaliteiten en werkervaring sluiten precies aan bij de functie en bij het bedrijf? Wat heeft u het bedrijf te bieden?
 • Alinea 4: u sluit af door te verwijzen naar uw bijgevoegde cv en u geeft aan dat u uw sollicitatie graag persoonlijk komt toelichten.
 • Ondertekening: U beëindigt de brief met: ‘Met vriendelijke groet’. Daaronder zet u uw handtekening en uw naam en adresgegevens.

Uw cv laat zien wie u bent, wat voor werk u heeft gedaan en welke opleiding(en) u heeft gevolgd. Bekijk een voorbeeld van een cv. U bouwt deze als volgt op:

 • Persoonlijke gegevens. hier begint u mee. U vermeldt hier uw volledige naam, geboortedatum, adres, woonplaats en overige contactgegevens.
 • Persoonlijk profiel: hierin schrijft u kort wie u bent, wat uw kwaliteiten zijn, wat voor functie u zoekt, wanneer u beschikbaar bent en wat u een werkgever te bieden heeft.
 • Werkervaring: u begint met uw laatste baan en gaat terug in de tijd. Per werkgever noemt u de periode dat u er werkte en de werkzaamheden die u er deed.
 • Opleiding: u noemt alle relevante opleidingen en begint bij de laatst gevolgde opleiding of cursus.
 • Vaardigheden: hier benoemt u eventuele bijzondere vaardigheden die van pas kunnen komen bij het werk. Bijvoorbeeld computervaardigheden of talen die u beheerst.
 • Hobby’s: hier beschrijft u wat u in uw vrije tijd doet, zoals sporten, wandelen of koken.

 

Bent u tussen de 56 jaar en de AOW-leeftijd en ontvangt u een uitkering uit de Participatiewet, IOAW of IOAZ? Dan kan het voor uw werkgever extra voordelig zijn om u aan te nemen. U kunt dan binnen drie maanden nadat u bent aangenomen een doelgroepverklaring loonkostenvoordeel LKV aanvragen bij uw gemeente. Dit doet u door het formulier aanvraag doelgroepverklaring door werknemer te downloaden, in te vullen en op te sturen.  Hiermee kan uw toekomstige werkgever in aanmerking komen voor loonkostenvoordeel (LKV). Het is slim dit al bij uw sollicitatie aan te kaarten. Uw werkgever heeft dan een extra reden om voor u te kiezen.

Het Werkplein

Het Werkplein is in het pand aan de George Stephensonweg 43 in Vlaardingen. Plan uw reis met www.9292.nl of via een routeplanner.

Het Werkplein is van maandag t/m donderdag geopend van 08.30 uur tot 16.00 uur. En op vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur.

Het Werkplein is dé locatie waar alles rondom het starten met werken samenkomt. Hier werkt u aan uw cv, kunt u afspreken met uw consulent, krijgt u hulp bij uw cv of volgt u trainingen. 

Bij een matchsessie voeren kandidaten gesprekken met team werkstroom (matchmakers). Deze matchmakers zijn op de hoogte van de nieuwste vacatures en staan in contact met bedrijven die op zoek zijn naar medewerkers.  Zij kijken of er voor u een passende baan is en wat uw volgende stap is. Dat kan zijn:

 • U gaat drie maanden actief op zoek naar betaald werk. De medewerker van team werkstroom helpt u daarbij. 
 • U  krijgt een vervolggesprek. Hierin maakt u afspraken,  bijvoorbeeld het maken van een passend cv voor een bepaalde vacature.
 • Bent u toch nog niet klaar voor betaald werk? Bijvoorbeeld omdat uw schulden nog niet op orde zijn of er nog geen kinderopvang geregeld is? Dan gaat u eerst met een werkconsulent aan de slag om deze zaken te regelen.

Taalcursus biedt toekomst

Tien jaar geleden kwam Anife vanuit Bulgarije naar Nederland om betere kansen te creëren. Werk vinden was het belangrijkste, maar na het zoveelste...

Lees het hele verhaal
Naar alle verhalen