Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Over Stroomopwaarts

Stroomopwaarts is er voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam op hun weg naar werk. Wij gaan bij mensen op zoek naar hun eigen kracht en bieden begeleiding, training, opleiding en als dat nodig is een tijdelijk inkomen. Ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit doen wij vanuit het Werkplein, het Werkleerbedrijf, samen met maatschappelijke partners en met lokale ondernemers.

Sinds 1 juli 2015 bestaat Stroomopwaarts en voert namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het gedeelte Werk en Inkomen uit. Ook de sociale werkplaatsen van deze gemeenten zijn van Stroomopwaarts. Deze sociale werkplaatsen noemen wij het Werkleerbedrijf.

Participatiewet

Stroomopwaarts voert namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam regelingen uit. Dit betreft de regelingen:

  • Participatiewet
  • Schuldhulpverlening
  • IOAZ (Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen)
  • IOAW (Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen werkzoekenden)

Sociaal ondernemen

Stroomopwaarts is dé partner in sociaal ondernemen. Het Werkgeversservicepunt (WSP) van Stroomopwaarts geeft ondernemers advies over de mogelijkheden om sociaal te ondernemen en adviseert over mogelijke regelingen vanuit het Rijk. Daarnaast denken de accountmanagers van het WSP graag mee over detachering of plaatsing van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en bieden de mogelijkheid werk uit te besteden aan het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts.

Nieuwe Wet Inburgering

Stroomopwaarts helpt nieuwkomers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam op weg om aan hun inburgeringsplicht te voldoen en om bekend te raken in hun nieuwe woonplaats. We bieden ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal, het bereiken van (financiële) zelfredzaamheid en de toeleiding naar participatieactiviteiten en (vrijwilligers)werk. Vanuit een persoonlijk Plan Inburgering en Participatie bieden we begeleiding op maat.