Werk
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Werk

Iedereen die kan werken, verdient het om mee te doen. Werken heeft een positieve invloed op het leven. En meedoen kan op vele manieren. Dat kan via een baan, maar ook via beschut werk, dagbesteding of vrijwilligerswerk. Als het niet lukt om zelfstandig werk te vinden, kan Stroomopwaarts helpen. Samen kijken we naar wat u wel kunt. Wij zijn er op uw weg naar werk.

Speel de YouTube-video af

Veelgestelde vragen

Als u een bijstandsuitkering of een aflopende WW uitkering heeft en u wilt voor u zelf beginnen, bespreek dat dan met uw consulent van Stroomopwaarts.
Als u aan de voorwaarden voldoet dan kan u worden doorverwezen naar het Regionaal Bureau zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam.  

Kijk voor meer informatie op de website van het RBZ . U kunt ook bellen met telefoonnummer 14 010, vraag naar Rotterdam, Regionaal Bureau Zelfstandigen. 

Kunt u door een ziekte of handicap alleen met hulp werken? Of kunt u helemaal niet werken bij een werkgever? Dan valt u onder de Participatiewet. Wij gaan op zoek naar werk dat bij u past.

 

Indicatie via het UWV

Allereerst is het belangrijk dat u een beoordeling arbeidsvermogen laat doen door het UWV. Het UWV bekijkt of u Wajong, een Indicatie banenafspraak of een positief advies indicatie beschut werk krijgt.

Positief advies

- Heeft u een positief advies voor beschut werk? Dan stuurt het UWV het advies aan ons door.  

- Heeft u een positief advies voor de Banenafspraak? Dan stuurt u het advies van het UWV aan ons toe. 

Wij nemen contact met u op voor een kennismakingsgesprek. We kijken naar uw indicatie en wat voor werk daarbij past. Dit kan beschut werk zijn, een Werkleertraject of hulp bij het solliciteren en vinden van een passende baan. 

Als u een uitkering heeft en u gaat werken, dan geeft u dat, binnen 14 dagen aan Stroomopwaarts door. U kunt hiervoor het wijzigingsformulier gebruiken. Stuurt u als bewijsstuk een kopie van uw arbeidsovereenkomst mee.

  • Met een machtigingsformulier geeft u uw werkgever toestemming om uw salaris naar een  rekening bij Stroomopwaarts over te maken
  • Uw salaris en aanvullende uitkering ontvangt u op de betaaldata van de bijstandsuitkering na 17.00 uur
  • Stroomopwaarts ontvangt uw loonstrook of salarisspecificatie via u of direct van uw werkgever
  • Eventuele extra vergoedingen van uw werkgever, zoals voor reiskosten, betaalt Stroomopwaarts apart aan u uit
  • U ontvangt maandelijks een specificatie van Stroomopwaarts

De vrijlating gaat automatisch in vanaf de 1ste van maand waarin u gaat werken.

 

 

Wanneer u nog niet in staat bent om een eigen inkomen te verdienen, kan vrijwilligerswerk een opstap zijn naar betaald werk. U bespreekt de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen eerst samen met uw werkconsulent.
Bent u al vrijwilliger en ontvangt u een uitkering van Stroomopwaarts? Geef dit zo snel mogelijk aan uw werkconsulent door. Betaald werk of een Werkleertraject gaan altijd voor vrijwilligerswerk. 

Het leukste is het contact met cliënten

Het leukste is het contact met cliënten

Orhan kwam door een medische aandoening in de bijstand terecht. Via Stroomopwaarts kwam hij in contact met Gom ZorgSupport, waar hij nu met veel...

Lees het hele verhaal
Naar alle verhalen