Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Een eigen bedrijf beginnen

Misschien heeft u een goed idee voor een eigen bedrijf, maar weet u niet hoe u het moet aanpakken? Of u heeft al een ondernemingsplan klaarliggen, maar kan wel wat advies gebruiken.

Stroomopwaarts werkt hiervoor samen met het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ)  in Rotterdam. Zij kunnen u coachen en (financieel) ondersteunen. 

Het RBZ is er ook voor ondernemers met financiële problemen. Kijk voor meer informatie op de website van RBZ

Meer informatie Regionaal Bureau Zelfstandigen, Bbz en de maatregelen door het coronavirus

Als u een bijstandsuitkering of een aflopende WW uitkering heeft en u wilt voor u zelf beginnen, bespreek dat dan met uw consulent van Stroomopwaarts.
Als u aan de voorwaarden voldoet dan kan u worden doorverwezen naar het Regionaal Bureau zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam.  

Kijk voor meer informatie op de website van het RBZ . U kunt ook bellen met telefoonnummer 14 010, vraag naar Rotterdam, Regionaal Bureau Zelfstandigen. 

Het RBZ biedt u ondersteuning met de aanvraag van leningen, aanvullende uitkeringen en bijzondere bijstand. Maar ook met:

  • een starterstraject, waarin u wordt begeleid en voorbereid op het zelfstandig ondernemerschap;
  • een tijdelijke aanvullende Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) voor uw levensonderhoud;
  • advies over hoe u aan een startkapitaal kunt komen, bijvoorbeeld door een rentedragende lening;
  • advies over microfinanciering. Dit is een lening voor starters en doorstarters die geen financiering bij een bank kunnen krijgen.

Kijk voor meer informatie op de website van het RBZ . U kunt ook bellen met telefoonnummer 14 010, vraag naar Rotterdam, Regionaal Bureau Zelfstandigen. 

 

Heeft u (financiële) problemen in uw bedrijf of problemen met uw administratie? Of weet u even niet hoe u verder moet met de bedrijfsvoering?

Dan kan het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) u ondersteunen.

Ik wilde erg graag aan de bak

Als je niet opgeeft, zal er vanzelf ergens een deur open gaan. Tatian werkte jarenlang in de zorg, maar door bezuinigingen kwam zij helaas zonder...

Lees het hele verhaal
Naar alle verhalen