Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Welke hulp is er?

Als u geldproblemen heeft, zoek dan snel hulp. Blijf er niet te lang mee lopen. Schulden lopen heel snel op. Veel mensen wachten te lang voordat ze hulp zoeken. Boetes, aanmaningen en incassokosten kunnen ervoor zorgen dat het bedrag snel veel hoger wordt. Dat is zonde. Wacht dus niet te lang en kom in actie.

Stroomopwaarts biedt verschillende hulp. Hieronder staat welke hulp er allemaal is. Wilt u weten welke hulp bij uw situatie past? Kijk dan op de pagina hulp bij schulden.

Cursus omgaan met geld

Geldzaken en administratie kunnen best lastig zijn. Daarom geven wij de cursus omgaan met geld. In vier bijeenkomsten leren wij u om slimmer met uw geld om te gaan.

Budgetgesprek

Bij het budgetgesprek (dit heet ook budgetadvies) komt u een keer bij ons op gesprek. We kijken samen hoe uw geldproblemen zijn begonnen en welke hulp bij u past. U krijgt tips tijdens het gesprek. Ook kunnen we extra hulp adviseren zoals budgetcoaching of de cursus omgaan met geld.

Budgetcoaching

Bij budgetcoaching krijgt u voor een jaar een coach. Samen kijken we hoe u binnen een jaar zelf uw geldzaken kunt regelen. Een schuldhulpverlener van Stroomopwaarts helpt u met uw inkomsten en uitgaven in balans te brengen. We maken samen met u een budgetoverzicht en u krijgt opdrachten mee.

Schuldregeling

Heeft u hoge schulden? En kunt u deze niet binnen drie jaar zelf afbetalen? Dan kan een minnelijk traject een oplossing zijn. In een minnelijk traject krijgt u hulp van een schuldhulpverlener van Stroomopwaarts. De schuldhulpverlener maakt betaalafspraken met uw schuldeisers. Dat zijn de organisaties waar u schulden heeft.

foto laptop met geldplannen

Geldplannen

De geldplannen geven u handige tips voor uw geldzaken. U vult een aantal vragen in en krijgt gelijk tips. Bijvoorbeeld tips om minder uit te geven. Of tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht voor als u geld overheeft en hoe u goede keuzes maakt. De geldplannen vult u anoniem in.

Jongeren en geld

Ook voor jongeren is er hulp bij geldzorgen en zijn er speciale schuldhulpverleners voor jongeren.

Voorlichting op scholen

MoneyWays is een schulden en armoede preventieprogramma dat binnen de MVS-gemeenten wordt aangeboden. Dit is voor de bovenbouw van vmbo en onderbouw van mbo. Deelname aan het programma wordt door Stroomopwaarts gefinancieerd. Bent u een school en wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op.

Laat geen geld liggen

Naast inkomen uit werk of uitkering zijn er ook landelijke toeslagen en fiscale en gemeentelijke tegemoetkomingen. Soms heeft u recht op extra geld zonder dat u dat weet. Door dit aan te vragen, heeft u dan meer geld te besteden. U kunt dit zelf uitrekenen via de website van het Nibud.

Hulp bij aanvragen toeslagen

De Formulierenbrigade van Stroomopwaarts helpt u bij het aanvragen van bepaalde toeslagen en bijvoorbeeld gemeentelijke regelingen. Lees meer op de pagina Formulierenbrigade

Hulp bij solliciteren, cv, vacatures zoeken

Op het Werkplein kunt achter een computer solliciteren, uw cv aanpassen en zoeken naar vacatures. Heeft u hulp nodig? De medewerkers helpen u daarbij.

Vrouw heeft administratie op tafel op orde

Hulp bij administratie

Heeft u niemand in uw omgeving die kan helpen? In uw gemeente zijn er organisaties waar u naartoe kunt gaan. De hulp van deze organisaties is gratis.