Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Jongeren en schulden

Er is hulp voor alle soorten schulden of om slimmer te leren omgaan met geld. Het maakt niet uit of je geen, beginnende of grote schulden hebt. Goed om te weten is dat onze hulp geen geld kost. Wij begrijpen dat het lastig is om hulp te vragen. Hulp vragen bij je geldzorgen is niets om je voor te schamen. Je bent niet de enige. Om je schulden goed op te lossen kun je beter niet te lang wachten met het vragen om hulp. De schulden worden vaak alleen maar hoger. Sven en Kim van Stroomopwaarts helpen jongeren vanaf 18 jaar met het vinden van een oplossing voor de schulden. Zij zijn speciale schuldhulpverleners voor jongeren. Zij begrijpen je en helpen je bij geldvragen. 

Deze pagina is bedoeld voor:

  • 18 tot en met 21 jarigen
  • 22 tot en met 27 jarigen zonder startkwalificatie die graag nog naar school willen (geef dit aan in het aanmeldformulier)
  • Personen die studiefinanciering ontvangen

Hoe kan Stroomopwaarts helpen?

Er is hulp voor alle soorten schulden. Het maakt niet uit of je beginnende of grote schulden hebt. Goed om te weten is dat onze hulp geen geld kost. Wij begrijpen dat het lastig is om hulp te vragen. Hulp vragen bij je geldzorgen is niets om je voor te schamen. Je bent niet de enige.

Stroomopwaarts kan je coachen om overzicht in jouw geldzaken te krijgen. Samen ga je dan proberen jouw financiële situatie te verbeteren. Ook kan Stroomopwaarts je begeleiden in een schuldregeling. Stroomopwaarts gaat dan met zo veel mogelijk schuldeisers betaalafspraken proberen te maken. In het kort betekent dit dat je minimaal 3 jaar lang zoveel mogelijk moet betalen. Alles wat overblijft (restant schulden) hoef je niet te betalen. Meld je aan voor hulp bij schulden

Uithuiszetting of afsluiting gas/water/elektriciteit 

Als je op jezelf woont is het belangrijk dat je ons direct belt als er een datum bekend is dat:

  • Je uit huis gezet wordt 
  • Je afgesloten wordt van gas, water en/of elektriciteit

Wij kunnen dan proberen te bemiddelen en je advies geven. Neem in dit geval direct contact met ons op via 010 246 55 55 en vraag naar Kim of Sven (jongerenconsulenten schuldhulpverlening)

 

Wat kan ik zelf doen

Voor niet alle geldproblemen is schuldhulpverlening nodig. Er zijn verschillende dingen die je eerst zelf kunt proberen:

Medewerker helpt inwoner met administratie

Hulp bij administratie

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn er naast Stroomopwaarts nog andere organisaties waar je terecht kunt met vragen over geldzaken of hulp bij het op orde brengen van jouw administratie.

Medewerker geeft cursus omgaan met geld

Cursus omgaan met geld

Geldzaken en administratie kunnen best lastig zijn. Daarom geven wij de cursus omgaan met geld. In vier bijeenkomsten leren wij u om anders met uw geld om te gaan.

Logo Geldfit

Geldfit

Op Geldfit vind je gratis informatie over geld in jouw situatie. Ze wijzen je de weg met tips of een persoonlijk advies.

Foto school

School

Op alle scholen zijn maatschappelijk werkers aanwezig. Dit zijn vertrouwenspersonen die jou kunnen doorverwijzen naar passende hulp en geldvragen kan beantwoorden. Veel studenten kennen deze mensen ook wel als zorgcoördinator. Weet je niet wie jouw zorgcoördinator is? Vraag dit dan aan jouw mentor of een docent die je vertrouwt.

JIT (Schiedam)

Het Jongeren Interventie Team (JIT) is er voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. De coaches van het JIT kunnen jou op verschillende gebieden ondersteunen. De coaches geven intensieve persoonlijke begeleiding die ervoor zorgt dat jij de hulp krijgt die nodig is.

Welzijn E25 (Maassluis)

Jongerenwerkers van Welzijn E25 richten zich richt op het stimuleren en ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen. De jongerenwerkers ondersteunen met een persoonlijke aanpak op verschillende leefgebieden.

Jongeren Perspectief Fonds (Vlaardingen)

Ben of ken jij iemand tussen de 18 - 27 jaar oud met financiële problemen en mogelijk ook problemen op het gebied van bijvoorbeeld opleiding, wonen of gezondheid? Kom je om welke reden dan ook niet in aanmerking voor de bestaande (reguliere) schuldhulpverlening? Blijf dan niet rondlopen met jouw problemen en meld je aan!

Neem dan contact op met onze jongerenconsulenten. Je kan bellen naar 010 246 55 55 en vragen naar Sven de Bruijn.