Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Werken met een arbeidsbeperking

Als u een arbeidsbeperking heeft, kunnen wij u helpen bij het vinden van een passende baan en bij het werk zelf. Werken heeft een positieve invloed op het leven. We kijken of het mogelijk is of u bij een 'gewone' ondernemer aan het werk kan. Kan of lukt dit niet, dan is een beschutte werkplek op ons Werkleerbedrijf soms een mogelijkheid.

Meedoen kan op vele manieren. Denk aan indicatie banenafspraak, beschut werken of een detacheringsbaan. We kijken wat voor u mogelijk is en wij weten de ondernemers te vinden die aangepast werk aanbieden. We kunnen u en de ondernemer helpen met het meedenken over bijvoorbeeld een aangepaste werkplek, subsidies en een jobcoach.

 

Bent u ondernemer en wilt u advies of informatie over sociaal ondernemen? Lees meer op onze zakelijke website.

Kunt u door een ziekte of handicap alleen met hulp werken? Of kunt u helemaal niet werken bij een werkgever? Dan valt u onder de Participatiewet. Wij gaan op zoek naar werk dat bij u past.

 

Indicatie via het UWV

Allereerst is het belangrijk dat u een beoordeling arbeidsvermogen laat doen door het UWV. Het UWV bekijkt of u Wajong, een Indicatie banenafspraak of een positief advies indicatie beschut werk krijgt.

Positief advies

- Heeft u een positief advies voor beschut werk? Dan stuurt het UWV het advies aan ons door.  

- Heeft u een positief advies voor de Banenafspraak? Dan stuurt u het advies van het UWV aan ons toe. 

Wij nemen contact met u op voor een kennismakingsgesprek. We kijken naar uw indicatie en wat voor werk daarbij past. Dit kan beschut werk zijn, een Werkleertraject of hulp bij het solliciteren en vinden van een passende baan. 

Heeft u een arbeidsbeperking waarmee u niet bij een 'gewone' ondernemer aan de slag kunt? Dan kunt u in aanmerking komen voor beschut werk. Dit is een veilige omgeving in ons Werkleerbedrijf, waar u aan het werk kunt. Het pand en de werkplek zijn of worden voor u aangepast. Als het nodig is, dan regelen wij het vervoer van en naar het werk.

De Wajong-uitkering kunt u aanvragen wanneer:

  • u op jonge leeftijd een ziekte of handicapt hebt gekregen, en
  • u na uw 18e jaar geen betaald werk heeft verricht,  en
  • als u denkt dat u in de toekomst ook niet kan werken.

Wajong vraagt u aan bij het UWV.

Kunt u nu of in de toekomst wel werken? Dan krijgt u geen Wajong. Meld u bij ons, wij helpen u bij het zoeken naar een passende oplossing. 

In de banenafspraak hebben het kabinet en werkgevers afgesproken dat ze banen gaan creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

U heeft dan meer kans op betaald werk dat past bij u en uw beperking. De werkgever is op de hoogte en zal het werk zoveel mogelijk naar uw mogelijkheden aanpassen. Wanneer u werk heeft gevonden, krijgt u een jobcoach. Dit is iemand die u en de werkgever ondersteunt om ervoor te zorgen dat het werken lukt. 

Het UWV stuurt uw indicatie aan ons door. Als wij deze hebben ontvangen én als er ruimte is in ons Werkleerbedrijf, wordt u uitgenodigd om kennis te maken. Na het gesprek kunt u bij ons aan het werk. U werkt maximaal 36 uur per week. 

 

In dienst bij WGI

U gaat bij ons aan het werk, maar u gaat de eerste periode in dienst van het Werkgeversinstituut (WGI). U werkt via detachering bij ons. Een dienstverband bij Stroomopwaarts voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.

U wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek weet u:

  1. Of wij u helpen met het vinden van een passende baan bij een werkgever,
  2. Of dat u binnen ons Werkleerbedrijf werkervaring op gaat doen. 

Gaat u binnen ons Werkleerbedrijf werken? Dan krijgt u een tijdelijk contract via het Werkgeversinstituut (WGI). U werkt via detachering bij Stroomopwaarts.  En u werkt maximaal 28 uur per week. 

Kunt u door een ziekte of handicap alleen met hulp werken? Of kunt u helemaal niet werken? Dan valt u onder de Participatiewet. Wij gaan op zoek naar werk dat bij u past.

 

Indicatie via het UWV

Allereerst is het belangrijk dat u een beoordeling arbeidsvermogen laat doen door het UWV. Het UWV bekijkt of u Wajong, een Indicatie banenafspraak of een positief Advies indicatie beschut werk krijgt.

Positief advies

- Heeft u een positief advies voor beschut werk? Dan stuurt het UWV het advies aan ons door.  

- Heeft u een positief advies voor de Banenafspraak? Dan stuurt u het advies van het UWV aan ons toe. 

Wij nemen contact met u op voor een kennismakingsgesprek. We kijken naar uw indicatie en wat voor werk daarbij past. Dit kan beschut werk zijn, een Werkleertraject of hulp bij het solliciteren en vinden van een passende baan.