Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Hulp in coronatijd

Het coronavirus houdt ons allemaal nog steeds bezig. Onze hulp bij werk, inkomen en schulden gaat gewoon door. Door de coronamaatregelen werken wij wel met een aangepaste dienstverlening. Bijstandsuitkeringen worden op tijd uitbetaald en aanvragen van bijstand worden in behandeling genomen. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen en antwoorden geplaatst.

Heeft u een andere vraag? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Dienstverlening in coronatijd

Onze dienstverlening gaat door maar is aangepast voor uw gezondheid en die van onze medewerkers. U kunt onze locaties alleen bezoeken met een afspraak. Draag een mondkapje als u geen 1,5 meter aan kunt houden. Bij de entreedeur staan de huisregels van de locatie. Bel voor een afspraak naar 010 246 55 55.

Basisregels locaties Stroomopwaarts:

 • Houd 1,5 meter afstand. Als dat niet lukt, draag een mondkapje
 • Volg de huisregels. Deze staan op een poster bij de entreedeur
 • Bent u ziek? Kom dan niet naar onze locaties

Heeft u hulp nodig bij bijvoorbeeld het aanvragen van een bijstandsuitkering, het invullen van formulieren of bij het solliciteren? Ook in coronatijd helpen wij u. Hiervoor kunt u een afspraak maken via 010 246 55 55.

Heeft u klachten die passen bij een verkoudheid of griep? Zeg dan uw afspraak af of plan een nieuwe afspraak in.

De uitkeringen worden volgens planning uitbetaald.

U kunt alle documenten, zoals bijvoorbeeld een loonstrook of bewijsstukken, uploaden via het contactformulier op onze website. Ook kunt u alle documenten inleveren in de brievenbus naast de voordeur van onze kantoren. Schrijf dan wel duidelijk uw naam en BSN nummer op de documenten.

De post kan in de brievenbus naast de ingang.

 • Maassluis, Stadskantoor Koningshoek 93.050
 • Vlaardingen, Stadskantoor Westnieuwland 6
 • Schiedam,  Broersvest 110

Geldtekort in coronatijd

Heeft u minder inkomen door de coronamaatregelen? Er zijn verschillende regelingen die u financieel kunnen helpen. Lees hieronder welke hulp er is.

Heeft u onvoldoende inkomen om van te leven? Dan zijn er een aantal hulpmiddelen om u te helpen.

 1. Bijstandsuitkering

Kunt u geen WW of andere uitkering aanvragen? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen.

 

U komt in aanmerking voor een bijstandsuitkering als u:

 • 18 jaar of ouder bent;
 • niet genoeg inkomen of vermogen heeft om van te leven;
 • geen betaalde baan kunt vinden;
 • u geen recht heeft op een andere uitkering.

Lees meer over een bijstandsuitkering.

 

 1. Extra inkomen bij tekort

Heeft u een laag inkomen? Dan heeft Stroomopwaarts ‘extra’s bij een laag inkomen’. Dat kan een extra zijn via Stroomopwaarts en de gemeentelijke ontheffingen en landelijke regelingen. Dit kan een geldvergoeding zijn of u hoeft bepaalde kosten niet te betalen. Bijvoorbeeld gemeentelijke afvalstoffenheffing. Hierdoor kunt u aan het eind van de maand net een beetje extra geld overhouden. Of hulp krijgen bij onverwachte kosten. Er zijn ook landelijke regelingen. Lees meer over extra inkomen bij tekort.

 

De TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is een nieuwe financiële regeling van de Rijksoverheid. Deze regeling is voor mensen die door de coronacrisis tijdelijk minder inkomen hebben en daardoor hun woonlasten niet meer kunnen betalen. Deze regeling is een tegemoetkoming en vergoedt niet alle kosten. Lees meer over TONK.

Kunt u rekeningen niet op tijd betalen? Dreigt u in de schulden te komen? Of heeft u schulden? Wij helpen u om hier een oplossing voor te vinden. Bijvoorbeeld een budgetgesprek, budgetcoaching, schuldregeling of de cursus omgaan met geld. Lees meer over onze hulp bij schulden.

De maatregelen rondom het coronavirus roepen ook bij ondernemers in onze regio veel vragen op. Het kabinet neemt verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen te helpen. Lees meer over de hulp voor ondernemers.

TONK is niet meer aan te vragen

De TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is afgelopen en niet meer aan te vragen.

Nee, de TONK is een gift, u hoeft hem niet terug te betalen. Het is een tegemoetkoming en vergoedt niet alle kosten.

Nee, de TONK hoeft u niet op te geven bij de belastingaangifte. Het is een gift volgens de bijzondere bijstand.