Wat zijn de voorwaarden voor de eenmalige energietoeslag 2022
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 800. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 november 2022.

Kabinet verhoogt richtbedrag energietoeslag 

Op 7 juli 2022 maakte minister Schouten bekend dat gemeenten in september 2022 extra geld krijgen om de energietoeslag  van 800 euro te verhogen naar 1300 euro. Dit geld hebben de gemeenten op dit moment nog niet ontvangen. Stroomopwaarts gaat over het verhogen  van de energietoeslag nog afspraken maken met de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.  Deze afspraken worden vastgelegd in beleidsregels.

Als de gemeenten instemmen met de verhoging, dan kunnen wij in de laatste drie maanden van 2022 de extra 500 euro uitbetalen. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen.

Wie heeft de toeslag al ontvangen?

  • Inwoners die op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering van Stroomopwaarts hadden, zonder kostendelersnorm
  • Inwoners zonder bijstandsuitkering die in 2021 de Individuele Inkomenstoeslag hebben ontvangen

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Vraag dan de energietoeslag zelf aan.  Energietoeslag aanvragen

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Wat zijn de voorwaarden voor de eenmalige energietoeslag 2022

De voorwaarden zijn: 

  • U woont in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam
  • U bent 21 jaar of ouder 
  • U heeft een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning
  • Uw inkomen is niet hoger dan 120 % van de bijstandsnorm 
  • Uw inkomen is hoger dan 120 % maar u heeft schulden en zit in schuldsaneringstraject  of er ligt een beslag op uw inkomen of u betaalt uw zorgpremie aan het CAK (centraal administratiekantoor)
  • U betaalt energiekosten 
  • Per huishouden kunt u één keer energietoeslag krijgen
De voorwaarden zijn:  U woont in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam U bent 21 jaar of ouder  U heeft een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning Uw inkomen is niet hoger dan 120 % van de bijstandsnorm  Uw inkomen is hoger dan 120 % maar u heeft schulden en zit in schuldsaneringstraject  of er ligt een beslag op uw inkomen of u betaalt uw zorgpremie aan het CAK (centraal administratiekantoor) U betaalt energiekosten  Per huishouden kunt u één keer energietoeslag krijgen