Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 1.300. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag a € 800 al hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij het resterende bedrag van € 500 in het laatste kwartaal van 2022 automatisch op hun rekening. Bij lopende aanvragen wordt vanaf 1 oktober 2022 direct het volledige bedrag van € 1.300 overgemaakt. 

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd.  Lees onder veelgestelde vragen welke documenten u moet inleveren bij de aanvraag.

Woont u in Maassluis?  Gezond verzekerd Maassluis 

Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen

Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam 

Na de aanvraag ontvangt u direct een casenummer per e-mail. Het casenummer gebruikt u om uw bewijsstukken via de Ockto-app op te sturen.

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Bent u kostendeler en heeft u een uitkering van Stroomopwaarts? Vraag dan hier uw energietoeslag aan

Bent u een kostendeler en heeft u een uitkering van Stroomopwaarts volgens:

  • de Participatiewet
  • IOAW
  • IOAZ

Dan kunt u voor het aanvragen van uw energietoeslag dit aanvraagformulier energietoeslag Stroomopwaarts gebruiken.

Bewijsstuk

Voeg als bewijsstuk  alleen het contract van de energieleverancier of een nota van de energierekening waar uw naam op staat toe.

(U bent bekend bij Stroomopwaarts. Daarom hoeft u alleen aan te tonen dat het energiecontract op uw naam staat.)

Bent u een kostendeler en heeft u een uitkering van Stroomopwaarts volgens: de Participatiewet IOAW IOAZ Dan kunt u voor het aanvragen van uw energietoeslag dit aanvraagformulier energietoeslag Stroomopwaarts gebruiken. Bewijsstuk Voeg als bewijsstuk  alleen het contract van de energieleverancier of een nota van de energierekening waar uw naam op staat toe. (U bent bekend bij Stroomopwaarts. Daarom hoeft u alleen aan te tonen dat het energiecontract op uw naam staat.)