Bent u kostendeler en heeft u een uitkering van Stroomopwaarts? Vraag dan hier uw energietoeslag aan
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 800. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 november 2022.

Kabinet verhoogt richtbedrag energietoeslag 

Op 7 juli 2022 maakte minister Schouten bekend dat gemeenten in september 2022 extra geld krijgen om de energietoeslag  van 800 euro te verhogen naar 1300 euro. Dit geld hebben de gemeenten op dit moment nog niet ontvangen. Stroomopwaarts gaat over het verhogen  van de energietoeslag nog afspraken maken met de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.  Deze afspraken worden vastgelegd in beleidsregels.

Als de gemeenten instemmen met de verhoging, dan kunnen wij in de laatste drie maanden van 2022 de extra 500 euro uitbetalen. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen.

Wie heeft de toeslag al ontvangen?

  • Inwoners die op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering van Stroomopwaarts hadden, zonder kostendelersnorm
  • Inwoners zonder bijstandsuitkering die in 2021 de Individuele Inkomenstoeslag hebben ontvangen

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Vraag dan de energietoeslag zelf aan.  Energietoeslag aanvragen

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Bent u kostendeler en heeft u een uitkering van Stroomopwaarts? Vraag dan hier uw energietoeslag aan

Bent u een kostendeler en heeft u een uitkering van Stroomopwaarts volgens:

  • de Participatiewet
  • IOAW
  • IOAZ

Dan kunt u voor het aanvragen van uw energietoeslag dit aanvraagformulier energietoeslag Stroomopwaarts gebruiken.

Bewijsstuk

Voeg als bewijsstuk  alleen het contract van de energieleverancier of een nota van de energierekening waar uw naam op staat toe.

(U bent bekend bij Stroomopwaarts. Daarom hoeft u alleen aan te tonen dat het energiecontract op uw naam staat.)

Bent u een kostendeler en heeft u een uitkering van Stroomopwaarts volgens: de Participatiewet IOAW IOAZ Dan kunt u voor het aanvragen van uw energietoeslag dit aanvraagformulier energietoeslag Stroomopwaarts gebruiken. Bewijsstuk Voeg als bewijsstuk  alleen het contract van de energieleverancier of een nota van de energierekening waar uw naam op staat toe. (U bent bekend bij Stroomopwaarts. Daarom hoeft u alleen aan te tonen dat het energiecontract op uw naam staat.)