Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Meldpunt Kinderopvangtoeslag affaire - Ook steun voor alle gedupeerde kinderen

vrijdag 03 maart 2023

Zijn jouw ouders gedupeerde van de toeslag voor kinderopvang van de Belastingdienst? En zijn daardoor grote problemen ontstaan? Dan kan het dat jij daar nog steeds last van hebt. Woon je in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam? Meld je dan aan voor hulp bij het Meldpunt Kinderopvangtoeslag affaire (KOT).

Lees hieronder verder

 

Meestal gaat het over de ouders die problemen hebben, doordat het mis ging met de toeslag voor kinderopvang. Maar ook als kind kun je er veel last van hebben. Speciaal daarom biedt het Meldpunt Kinderopvangtoeslag affaire brede ondersteuning. We helpen jou met:

  • het oplossen van schulden
  • het organiseren van je administratie
  • voorkomen dat je uit je huis gezet wordt
  • extra zorg bij gezondheidsproblemen door blijvende stress
  • steun aan je gezin
  • het vinden van werk, een opleiding of een andere dagbesteding

Meldpunt Kinderopvangtoeslag affaire Stroomopwaarts

Stroomopwaarts heeft namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam het Meldpunt Kinderopvangtoeslag affaire opgestart. Het meldpunt staat los van de Belastingdienst. Samen met jou (en je ouders) kijken we hoe we je kunnen helpen. Misschien heb je zelf al een gezin. Ook jouw gezinsleden helpen wij als zij last hebben van wat er is gebeurd.

Voor wie?

Het Meldpunt Kinderopvangtoeslag affaire is er nu ook voor de kinderen van gedupeerde ouders uit de gemeenten Schiedam, Maassluis en Vlaardingen. Je kunt je hier melden als je ouders in de problemen kwamen en jij daar nog steeds last van hebt. Om hulp te kunnen krijgen, gelden de volgende regels:

  • Je hebt een beschikking ontvangen van de Belastingdienst dat jij vastgesteld gedupeerd bent.
  • Jij was op 1 januari 2005 niet ouder dan 20 jaar. En je bent voor 6 november 2022 geboren.  

Twijfel je of je in aanmerking komt? Het Meldpunt Kinderopvangtoeslag affaire van Stroomopwaarts kan dit voor jou controleren bij de Belastingdienst.

Website kindregelingvoorjou.nl

De Belasting heeft een speciale website gemaakt waar je meer kunt lezen over de kindregeling en de hulp die jou verder kan helpen. Kijk daarvoor op kindregelingvoorjou.nl/

Aanmelden

Heb jij hulp nodig en voldoe je aan de regels? Stuur dan een e-mail naar: meldpunt-toeslagen@stroomopwaarts.nl. Of bel op werkdagen tussen 08.00 tot 16.30 uur naar 010 246 55 55.