Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Krijgt u 13 loonstroken?

vrijdag 22 december 2023
Dertiende loonstrook
Dertiende loonstrook

Krijgt u iedere 4 weken betaald door uw werkgever? Dan krijgt u 13 loonstroken per jaar van uw werkgever. Krijgt u aanvullend een uitkering via Stroomopwaarts? Lever uw dertiende loonstrook ook digitaal in bij Stroomopwaarts.

Lees hieronder verder

Wij verstrekken 12 keer per jaar uw uitkering. Wanneer u vier-wekelijkse inkomsten heeft, dan rekenen wij dit om naar een maandbedrag. Soms doen we dit gedeeltelijk door een inschatting van uw inkomsten. Uw dertiende periode is daardoor opgenomen in uw maandelijkse uitkering.

De hoogte van uw uitkering in december of januari kan verschillen in vergelijking tot vorige maand

In december 2023 of januari 2024 kan de hoogte van uw uitkering anders zijn dan het bedrag wat u in de maand daarvoor ontving. Wanneer wij uw dertiende loonstrook ontvangen, berekenen wij het precieze bedrag waar u in 2023 maandelijks recht op had. Het kan zo zijn dat u recht heeft op een hoger bedrag dan wij u uitkeerden. Het kan ook zo zijn u recht heeft op een lager bedrag dan wij aan u uitkeerden. Het verschil verrekenen wij met uw uitkering van december 2023 of januari 2024. Daardoor kan de hoogte van uw uitkering iets hoger of lager zijn in deze maand.

Stuur uw loonstrook voor periode 12, 13 en 1 zo snel mogelijk in

Graag ontvangen wij uw loonstroken over periode 12, 13 en 1 zo snel mogelijk. Ontvangt u de loonstrook van periode 13 van 2023 pas in januari 2024? Lever deze dan samen met die van periode 1: de eerste loonstrook van 2024. Heeft u hier vragen over? Neem tijdens het telefonisch spreekuur contact op met uw inkomensconsulent.

Heeft u geen dertiende loonstrook? Dan kan u dit bericht negeren.