Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Keurmerk 'partner in sociaal ondernemen' creëert banen in de regio

Jop Schmeitz in gesprek met ondernemers
Jop Schmeitz in gesprek met ondernemers

Dankzij het keurmerk zijn er al 46 extra werkplekken voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Het gaat de goede kant op met de sociale opgave in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam”, zegt Jop Schmeitz, manager van het Werkgeversservicepunt van Stroomopwaarts. “Het aantal ondernemers met het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ stijgt. Inmiddels zijn het er al 32. Samen leveren zij al 46 extra werkplekken op voor inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.”

Lees hieronder verder

 

“We liggen goed op koers”, zegt Jop Schmeitz, manager van het Werkgeversservicepunt van Stroomopwaarts. “Onze doelstelling is om in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in twee jaar tijd honderd extra mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat we in deze coronaperiode nu al 46 extra werkplekken hebben gecreëerd is een mooie prestatie. En dit aantal zal alleen maar toenemen. Ik zie in de regio veel mooie voorbeelden van bevlogen ondernemers die inclusief ondernemen. Zo sprak ik een ondernemer die wij het keurmerk wilden geven, maar die zelf vond dat hij nog niet genoeg deed. Hij biedt nu al werk aan zes inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toch wil hij het keurmerk pas in ontvangst nemen als hij zelf vindt dat hij het verdient.”

Er is altijd iets mogelijk

Het keurmerk vloeit voort uit het Sociaal Werkpact MVS dat Stroomopwaarts december 2020 in het leven riep om extra werkplekken te realiseren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Door het ondertekenen van het convenant Sociaal Werkpact MVS onderschrijven ondernemers de sociale opgave van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. “Deze ondernemers spreken hiermee hun intentie uit om sociaal te ondernemen”, legt Schmeitz uit. “Een accountmanager van het Werkgeversservicepunt adviseert bedrijven zo nodig wat er haalbaar is. Er is altijd iets mogelijk. Bijvoorbeeld werkplekken creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of werk uitbesteden aan het Werkleerbedrijf. Wij denken graag met de ondernemers mee en komen samen tot een oplossing.”

Streven is 100 sociaal ondernemers in de regio

Al 32 ondernemers ondertekenden het convenant Sociaal Werkpact MVS. “Eind 2022 moeten dat er honderd zijn”, zegt Schmeitz. “Ondernemers die hun intentie omzetten in werkplekken voor de doelgroep, ontvangen het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’. Dit is twee jaar geldig. Het keurmerk laat zien welke ondernemers in de regio inclusief ondernemen. Bovendien stimuleren we andere ondernemers om dit ook te gaan doen. Met het keurmerk kunnen ondernemers zich profileren. Zij zijn een jaar lang gratis lid van het Sociaal Economisch Netwerk MVS en worden uitgenodigd voor bijeenkomsten van dit netwerk. Bovendien wijzen wij alle inkopende partijen bij de gemeenten op de lijst met keurmerkhouders.”

Wilt u ook sociaal ondernemen?

Uiteindelijk gaat het erom steeds meer inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Heeft u de intentie om sociaal te ondernemen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor het keurmerk 'partner in sociaal ondernemen'? Of wilt u meer weten over het Sociaal Werkpact MVS? Bel dan naar het Werkgeversservicepunt: 010 246 55 00 of stuur een e-mail naar: wsp@stroomopwaarts.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.