Careyn zet in op extra werkgelegenheid
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Careyn zet in op extra werkgelegenheid

donderdag 18 augustus 2022

Op dinsdag 9 augustus 2022 hebben Careyn Delft Westland Oostland en Nieuwe Waterweg Noord en Stroomopwaarts een convenant ondertekend. Door het ondertekenen van dit convenant kiest Careyn DWO-NWN bewust voor een ‘inclusieve arbeidsmarkt’. Dit betekent dat Careyn DWO-NWN zich actief inzet voor extra werkgelegenheid van kwetsbare mensen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Iedereen krijgt hier een kans, los van iemands afkomst of mogelijkheden.

Lees hieronder verder

 

Het is voor zorgorganisatie Careyn belangrijk om maatschappelijk te kunnen bijdragen aan deze kwetsbare inwoners. Dit sluit volgens Marjolein van Bommel, directeur Careyn, ook mooi aan bij de kern van de visie van Careyn en de maatschappelijke positie. Het streeft naar een samenleving waarin iedereen ertoe doet en waarin er samen met anderen wordt gezorgd dat de komende generaties dezelfde of betere kwaliteit van leven ervaren. In drie woorden: inclusief, solidair en duurzaam.

 

Careyn werkt al langere tijd samen met Stroomopwaarts. De laatste jaren biedt Careyn al regelmatig stage of werk ervaringsplekken aan. Inmiddels zijn aan meerdere kandidaten vanuit Stroomopwaarts stage/werkervaring plaatsen aangeboden. Een recent voorbeeld is een vluchteling uit Syrië die in het land van herkomst een medisch beroep uitoefende, maar in Nederland lastig zijn plek in de zorg weet te vinden."We zijn middels een op maat, intensief inwerkprogramma aan ​het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om als verzorgende IG bij ons aan de slag te kunnen. Ik vind het mooi om mensen de kans te bieden om bij ons te werken, ook als je hiervoor iets anders hebt gedaan, je de Nederlandse taal nog niet machtig bent of uit een ander land komt. Het blijkt op die manier ook een creatieve manier te zijn om de uitdaging van de personeelstekorten het hoofd te bieden.”, aldus manager Sacha Blom.

 

Een ander voorbeeld is een stageplek voor een helpende. Deze kandidaat heeft inmiddels niet alleen haar diploma behaald, maar is nu ook in dienst van Careyn en gaat verder doorleren voor Verzorgende IG. Maar ook in de breedte wordt er gezorgd voor werkgelegenheid. Zo onderzoekt de organisatie of vluchtelingen met een zorgachtergrond uit Oekraïne aan de slag kunnen. Daarnaast doen Careyn regelmatig mee aan de banenmarkten die Stroomopwaarts organiseert. Op deze wijze vult de zorgorganisatie mede de opleidingsplaatsen voor helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen.