Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Energietoeslag 2023 voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

donderdag 28 maart 2024

De energietoeslag 2023 is op 3 oktober vastgesteld door de Eerste Kamer. Stroomopwaarts keert de toeslag uit aan de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die hier recht op hebben.

Lees hieronder verder

Vraag de energietoeslag 2023 digitaal aan

De energietoeslag 2023 nog niet ontvangen? Denkt u hier wel recht op te hebben? Vraag de energietoeslag 2023 aan. Dit kan digitaal: klik op de onstaande link, log in met uw DigiD en vul uw informatie in:

Vraag de energietoeslag 2023 digitaal aan

Wie heeft de energietoeslag al ontvangen? 

  • Ontving u op 1 oktober 2023 een bijstandsuitkering via Stroomopwaarts? U ontving de energietoeslag 2023 automatisch op 30 oktober.
  • Ontving u in de laatste 12 maanden (voor 1 oktober 2023) een Individuele Inkomenstoeslag (IIT)? U ontving de energietoeslag 2023 automatisch op 30 oktober.
  • Heeft u de energietoeslag 2022 hebben aangevraagd en ontvangen en voldoet u opnieuw aan de voorwaarden? Wanneer Stroomopwaarts dit recht kon vaststellen ontving u de energietoeslag 2023 automatisch op 14 december.  

Er zijn ook inwoners die de energietoeslag 2022 hebben aangevraagd en ontvangen en waar Stroomopwaarts het recht op de energietoeslag 2023 niet heeft kunnen vaststellen. Deze inwoners ontvingen op 8 december een brief waar we dit in bevestigen. Als u denkt dat u recht heeft op de energietoeslag 2023, vraag dit aan via de website. 

Wie heeft een aanvraagformulier ontvangen?

Op 1 november stuurde Stroomopwaarts een aanvraagformulier per post toe aan kostendelers. Dit zijn inwoners die op 1 oktober een bijstandsuitkering via Stroomopwaarts ontvangen en bekend zijn als kostendeler. De kostendeler die een contract heeft met de energieleverancier mag de energietoeslag 2023 aanvragen via het aanvraagformulier of via de website. Het (online) aanvraagformulier kan tot en met 30 juni 2024 worden ingestuurd.

Energietoeslag van 500 euro voor meer inwoners van Maassluis

De gemeente Maassluis keert ook een energietoeslag van 500 euro uit aan inwoners met een inkomen hoger dan 120% en lager dan 150% van de bijstandsnorm.  

Bekijk wat 120 tot 150% van de bijstandsnorm is via: www.stroomopwaarts.nl/normen.  

Deze inwoners van Maassluis mogen het aanvraagformulier invullen op de website van Stroomopwaarts om de energietoeslag 2023 aan te vragen. 

Energietoeslag 2023 voor studenten en jongeren in Vlaardingen en Schiedam

De gemeente Vlaardingen en de gemeente Schiedam keren ook een energietoeslag van 1.300 euro uit aan jongere inwoners van 18, 19 en 20 jaar. 

Daarnaast keren de gemeente Vlaardingen en de gemeente Schiedam de energietoeslag van 900 euro uit aan uitwonende studenten. Dit zijn studenten die op zichzelf wonen én een contract met een energieleverancier hebben. Zij ontvangen daarnaast ook 400 euro via DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), zodat de totale energietoeslag 2023 ook voor hen op 1.300 euro uitkomt. 

Zij kunnen daarvoor een aanvraag indienen via de website van Stroomopwaarts.  

Het aanvraagformulier voor anderen

Het aanvraagformulier staat op de website van Stroomopwaarts. Dit formulier is voor iedere inwoner van Maassluis, Vlaardingen of Schiedam die denkt recht te hebben op de toeslag en deze niet heeft ontvangen. Vraag de toeslag aan tot en met 30 juni 2024.

Bekijk meer informatie over de voorwaarden (per gemeente). 

Is uw inkomen te hoog, maar volgt u een schuldhulpverleningstraject: MSNP of WSNP? Dan heeft u mogelijk ook recht op de energietoeslag 2023. 

Twijfelt u of u recht heeft op de energietoeslag 2023? Stuur uw aanvraag in. Stroomopwaarts informeert u of u in aanmerking komt of niet.

De Formulierenbrigade van Stroomopwaarts helpt u graag

Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw aanvraagformulier? U kunt een afspraak maken met de Formulierenbrigade van Stroomopwaarts in uw stad. Zij helpen u graag. Door drukte kan het even duren voordat uw afspraak met de Formulierenbrigade plaatsvindt.