Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

Verandering Energietoeslag 2023

In december 2022 maakten wij bekend dat we de energietoeslag 2023 in januari automatisch zouden uitbetalen. Dit is helaas niet mogelijk. Ook kan de energietoeslag 2023 niet vanaf 1 februari 2023 worden aangevraagd. Dit komt omdat de Wet energietoeslag 2023 nog niet door de regering is vastgesteld. De regering heeft de gemeenten eind december 2022 laten weten dat de energietoeslag 2023 nog niet uitbetaald mag worden. De regering denkt dat het uitbetalen en aanvragen in juni 2023 kan plaatsvinden.  lees meer in het nieuwsbericht 

Wat nu?

Zodra wij de wet mogen uitvoeren dan betalen we iedereen, die dan onder de doelgroep valt, zo snel mogelijk de energietoeslag. 

Heeft u geldproblemen?

Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Dat is op dit moment nog niet duidelijk. Dat weten we pas als de wet is vastgesteld. De regering denkt dat de wet energietoeslag 2023 pas in of na juni 2023 kan worden uitgevoerd.

Houdt u onze website in de gaten.  Zodra er nieuws is zullen we daar als eerste melden. 

Het is nu nog niet duidelijk of alle voorwaarden voor de energietoeslag hetzelfde blijven. Dat weten we pas zeker als de wet is vastgesteld. De regering denkt dat de wet energietoeslag 2023 pas in of na juni 2023 kan worden uitgevoerd.

Houdt u onze website in de gaten. Zodra er nieuws is melden we het hier het eerst. 

Als u in de financiële problemen komt,  kijkt u dan op onze pagina schuldhulpverlening.  U vindt hier verschillende  manieren  waarop wij u kunnen helpen. 

Zodra wij de wet mogen uitvoeren dan betalen we iedereen, die dan onder de doelgroep valt, zo snel mogelijk de energietoeslag.  Houdt u onze website in de gaten. Daar zullen we het melden zodra er nieuws is.

De energietoeslag kan nog niet worden uitbetaald omdat de Wet energietoeslag 2023 nog niet door de regering is vastgesteld. De regering heeft de gemeenten eind december 2022 laten weten dat de energietoeslag 2023 nog niet uitbetaald mag worden. De regering denkt dat het uitbetalen en aanvragen in juni 2023 kan plaatsvinden.

De gemeente kan ervoor kiezen om een nabetaling van 500 euro te doen over de energietoeslag 2022. De energietoeslag 2023 wordt dan 800 euro. 

Op dit moment wordt dit nog besproken en is er nog geen besluit  genomen.