Inkomensondersteuning inwoners Schiedam

De gemeente Schiedam biedt onderstaande regelingen aan waarvoor u wellicht in aanmerking komt. Bijvoorbeeld een extra aanvulling op uw zorgkostenverzekering. Lees meer over de regelingen en de specifieke voorwaarden:

 • Collectieve aanvullende verzekering ziektekosten
  Met deze verzekering breidt u de zorgverzekering uit met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, eigen bijdragen Wmo en de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren. Aanvragen regelt u via de website www.gezondverzekerd.nl.
   
 • Voor kinderen
  Het is heel belangrijk dat iedereen actief mee kan doen in de maatschappij. Dat begint bij onze kinderen. Zij moeten een goede start krijgen, op school, op het sportveld of door culturele activiteiten. Stichting Leergeld, Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland en de Rotterdampas bieden veel leuke voordelen voor kinderen.
 • Vergoeding peuterspeelzaal 
  Voor de ontwikkeling van een kind is de peuterspeelzaal belangrijk. Op een peuterspeelzaal leren kinderen van en met elkaar. Dit gebeurt onder professionele begeleiding. Hebt u een laag inkomen? Dan hoeft u de ouderbijdrage voor twee dagdelen peuterspeelzaal per week niet zelf te betalen.‚Äč

 • Individuele inkomenstoeslag
  Mensen zonder uitzicht op inkomensverbetering kunnen de individuele inkomenstoeslag ontvangen. Dit is een vast bedrag dat één keer per jaar wordt uitbetaald. U mag zelf bepalen waar u het geld voor gebruikt.
   
 • Rotterdampas
  Wilt u ook gratis naar de film, het zwembad, de Euromast,Spido en de musea in Rotterdam, Den Haag en Delft? Of wilt u ook flinke korting op een entreekaartje voor Diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark en talloze attractieparken? Vraag dan de Rotterdampas aan voor een laag tarief.
   
 • Vrijwilligerspremie
  Vrijwilligerswerk kan een manier zijn om waardevolle werkervaring op te doen. Daarom kunt u in sommige gevallen, als u een bijstandsuitkering heeft, een premie krijgen als u vrijwilligerswerk doet. Dat kan u € 250,- per huishouden per jaar opleveren.
   
 • Individuele Studietoelage Participatiewet
  De individuele studietoeslag is bedoeld als financiële steun voor studenten met een beperking om een studie te kunnen volgen. Kunt u wel werken, maar bent u vanwege uw beperking niet in staat om het minimumloon te verdienen? Dan hebt u mogelijk recht op de individuele studietoeslag.
   
 • De regeling ‘Vrij reizen met de RET’

  Schiedamse 65 plussers met een laag inkomen kunnen tot 1 april 2019 gebruik blijven maken van het vrij reizen.

Uitgelicht