Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Verandering energietoeslag 2023

dinsdag 10 januari 2023

In december maakten wij bekend dat we de energietoeslag 2023 in januari zouden uitbetalen. Dit is helaas niet mogelijk. Ook kan de energietoeslag niet vanaf 1 februari 2023 worden aangevraagd. Dit komt doordat de Wet Energietoeslag 2023 nog niet is vastgesteld door het Rijk.

Lees hieronder verder

Wat is er aan de hand?

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam wilden de toeslag van 1.300 euro zo snel mogelijk uitbetalen aan inwoners die in 2022 een uitkering of individuele inkomenstoeslag ontvingen. Andere inwoners met een laag inkomen zouden de toeslag vanaf februari kunnen aanvragen. Wij werkten er hard aan om dit voor elkaar te krijgen. Daar hebben we half december een persbericht over verstuurd. Helaas heeft de overheid pas eind december laten weten dat de energietoeslag 2023 nog niet uitbetaald mag worden. De Wet energietoeslag 2023 is namelijk nog niet vastgesteld. De regering denkt dat deze wet pas in of na juni 2023 kan worden uitgevoerd.

Wat nu?

Samen met de gemeenten onderzoeken wij welke mogelijkheden er in 2023 wel zijn. Zodra wij meer informatie hebben, leest u dit op de pagina energietoeslag