Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Stroomopwaarts biedt opleiding Helpende Zorg en Welzijn met baangarantie in de zorg

woensdag 25 januari 2023

Voor mensen met een (gedeeltelijke) uitkering, die daarnaast als huishoudelijk medewerker in de zorg werken en onze interne training Zorg met succes hebben afgerond, is er een mooi vervolg. Zij mogen de opleiding ‘Helpende Zorg en Welzijn’ bij Zorgcollege gaan volgen. Stroomopwaarts betaalt de opleidingskosten.

Lees hieronder verder

Mensen langdurig aan het werk helpen! Dat is onze insteek

Binnen 6 maanden werken en leren behalen deelnemers het erkende diploma ‘Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2’. Zij kunnen met dit diploma als gekwalificeerde medewerker betaald en langdurig aan de slag bij een zorginstelling.

Na een aanbesteding is deze opleider gekozen
Patrick Cillessen, directeur van Zorgcollege: “Wij zijn trots om met Zorgcollege een bijdrage te kunnen leveren aan deze mooie samenwerking”. Yvonne Wolfs, accountmanager van Stroomopwaarts: “Door de mooie combinatie van theorie en praktijk, kunnen mensen na het volgen van de opleiding met zelfvertrouwen en goede kennis aan de slag in de zorg.”

Meer mensen een betaalde baan in de zorg
Door deze samenwerking zorgen we er samen met opleiders en (thuis)zorgorganisaties voor dat meer mensen een betaalde baan krijgen in de zorg. Mensen die al in de zorgsector, krijgen door deze aanpak meer kansen om door te stromen en verder te ontwikkelen.

Het aanbieden van deze opleiding, is een uitwerking van de sectorale aanpak ‘zorg’. Hiervoor tekenden 10 organisaties op 19 januari het convenant ‘samenwerken sectorale aanpak zorg’.