Sociaal ondernemen met Tzorg
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Sociaal ondernemen met Tzorg

maandag 19 juli 2021

Cliënten aangenaam thuis laten wonen. Dat is de missie van Tzorg, een landelijke thuiszorgorganisatie die gevestigd is in 310 gemeenten. “Hiervoor is het essentieel de juiste, gemotiveerde medewerkers te vinden”, vertelt Emmy Dijsselbloem, regiomanager bij Tzorg. “Die vinden we vaak via sociaal ondernemen.” Ruim een derde van de thuishulpen die Tzorg vorig jaar in de regio’s Maassluis, Vlaardingen en Schiedam aannam, had een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor deze inspanningen ontving Tzorg het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’.

Lees hieronder verder

In de eerste helft van 2021 kreeg Tzorg er 34 nieuwe medewerkers bij vanuit Stroomopwaarts. Zij kregen een proefplaatsing of tijdelijk contract. Als het beide partijen goed beviel, werd een vaste aanstelling aangeboden. “We werken al jaren goed samen met Stroomopwaarts”, vertelt Dijsselbloem. “Ik hoop dat veel andere organisaties ook sociaal gaan ondernemen. Dat ze naar de persoon achter het cv kijken. Het voelt goed om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. De collega’s die bij ons werken, zijn een meerwaarde voor onze cliënten. Ze werken zelfstandig en signaleren naast hun huishoudelijke taken hoe het écht met de cliënten gaat. Ze bouwen een vertrouwensband met hen op. De meeste medewerkers blijven hier jaren werken.”

Van betekenis zijn

“Ik moedig andere ondernemers aan ons voorbeeld te volgen”, zegt Dijsselbloem. “Het is mooi dat sociaal ondernemen door het keurmerk zichtbaarder wordt in de regio. Als het keurmerk gaat leven, haken hopelijk meer ondernemers aan. Ook ondernemers die nog nooit van Stroomopwaarts hadden gehoord. Hierdoor kunnen nog meer mensen van betekenis zijn voor de maatschappij. Iedere ondernemer kan zijn steentje bijdragen en hele mooie medewerkers aan zich binden. Ik vind het gaaf om te zien dat medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt van grote betekenis zijn voor onze cliënten. Dankzij hun kunnen onze cliënten aangenaam thuis blijven wonen. Zelf zetten deze medewerkers hierdoor een eerste stap in hun carrière En dankzij de begeleiding van Stroomopwaarts kan deze ook weer tot meer perspectief leiden.”