Sociaal ondernemen met Ter Laare Verankeringstechnieken
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Sociaal ondernemen met Ter Laare Verankeringstechnieken

maandag 19 juli 2021
Directeur Arno ter Laare met ondertekend certificaat voor het keurmerk
Directeur Arno ter Laare met ondertekend certificaat voor het keurmerk "Partner in sociaal ondernemen'.

De klant staat centraal bij Ter Laare Verankeringstechnieken in Maassluis. Directeur Arno ter Laare wil geen concessies doen aan de kwaliteit. In de eerste plaats is hij een commercieel ondernemer. Daarbij heeft hij sinds 2007 een unieke samenwerking met Stroomopwaarts. “Het was in het begin heel spannend. Maar ik krijg er veel voor terug om samen te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Lees hieronder verder

“Wij leveren betonankers aan staalconstructiebedrijven en aannemers”, legt Ter Laare uit. “Het is echt maatwerk. Klanten bestellen bij ons boren en mechanische en chemische ankers. De hele voorraad betonankers wordt aangeleverd bij Stroomopwaarts. Daar regelen ze de complete logistiek. Ze stellen de orders samen en verwerken en verpakken deze. Daarnaast voeren de medewerkers van Stroomopwaarts zaagopdrachten voor ons uit.”

Spannend

Het eerste contact met Stroomopwaarts was in 2007. Toen besteedde Ter Laare de ompakwerkzaamheden uit aan het Werkleerbedrijf. Dat liep zo goed dat hij besloot om de productie hier ook te laten plaatsvinden. “We stalden onze zaagmachines er en bezorgden er de draadstangen die verzaagd moesten worden. De volgende stap was het uitbesteden van de logistiek. Heel spannend. Maar de medewerkers van Stroomopwaarts hadden alles snel onder controle. De werkleiders zetten de juiste mensen op de juiste plekken.”

“De lijnen zijn kort en er kan snel geleverd worden”, zegt Ter Laare over de samenwerking met Stroomopwaarts. “Het voordeel is dat de capaciteit kan worden afgestemd op de vraag van het moment. Iedere dag worden er ongeveer tien tot twintig orders geplaatst, die nog dezelfde dag verwerkt worden. Bij mij staan prijs en kwaliteit voorop. Daarnaast past het bij mij om met deze doelgroep samen te werken. Ik ben niet hiërarchisch ingesteld. Bovendien krijg ik er veel positieve reacties op. Iedereen wordt beter van deze samenwerking.”