Sociaal ondernemen met Favorclean Europe BV
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Sociaal ondernemen met Favorclean Europe BV

Darifa El Marazghioui, algemeen directeur van Favorclean Europe BV
Darifa El Marazghioui, algemeen directeur van Favorclean Europe BV

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven en deuren voor ze openen. Dat is belangrijk voor Darifa El Marazghioui, algemeen directeur van Favorclean Europe BV. Ze is heel trots dat ze het Keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ in ontvangst mocht nemen. “Het certificaat hangt de komende twee jaar aan de muur en de bokaal staat in de vitrine. Ik denk en hoop dat dit andere ondernemers stimuleert om ook sociaal te ondernemen. Wij promoten het in ieder geval bij startende ondernemers.”

Lees hieronder verder

 

Al jaren werkt Favorclean Europe BV samen met Stroomopwaarts. Het bedrijf maakt kantoren en bedrijfsruimten schoon. Er werken op dit moment vijftien medewerkers. “De samenwerking is uit nood geboren, omdat het drukker werd en moeilijk was om schoonmaakpersoneel te vinden”, vertelt El Marazghioui openhartig. “Nu zet ik alle vacatures direct ook door naar Stroomopwaarts. Op dit moment werken er twee medewerkers bij ons die via deze weg gekomen zijn. Beiden zijn toppers! De ene werkt al heel lang bij ons. De andere pas vier maanden. In het begin werk ik ze goed in en blijf ik erbij. Het is belangrijk dat medewerkers zich op hun werkplek op hun gemak voelen. De medewerker die er als laatste bijkwam, is nu al heel zelfstandig.”

Dankbare berichten

Andere ondernemers raadt El Marazghioui aan om ook sociaal te ondernemen. “Bij Stroomopwaarts staan de deuren altijd open. Bij twijfel kun je hier ook starten met een proefplaatsing. Voor wie net start met ondernemen is dat hartstikke fijn. Begin er gewoon mee en heb geduld. Deze mensen hebben niet voor niets een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik haal er veel voldoening uit om ze dingen te leren. En wanneer ik lieve, dankbare berichten krijg. Als ik dan ook nog een blije klant hebt, kan het niet meer stuk.”