Scholen zetten zich in voor het Jeugdfonds
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Scholen zetten zich in voor het Jeugdfonds

woensdag 15 september 2021
Martijn Blok , bestuurslid Jeugdfonds en wethouder Sjoerd Kuipers overhandigen in Maassluis het eerste schoolpakket aan Joey Kraan, adjunct directeur van de basisschool IKC Startpunt.
Martijn Blok , bestuurslid Jeugdfonds en wethouder Sjoerd Kuipers overhandigen in Maassluis het eerste schoolpakket aan Joey Kraan, adjunct directeur van de basisschool IKC Startpunt.

In samenwerking met basisscholen in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam starten de gemeenten, het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stroomopwaarts een campagne voor ouders met weinig geld. De boodschap? “Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaalt!” Op maandag 13 september gaf wethouder Sjoerd Kuiper het startschot voor de campagne in Maassluis. Hij overhandigde op de basisschool IKC Startpunt in Maassluis een schoolpakket aan de adjunct directeur Joey Kraan. Op woensdag 22 september is de start in de gemeente Vlaardingen en Schiedam.

Lees hieronder verder

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en alle sport- en cultuurverenigingen zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en de sportvereniging. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders geen geld hebben om de kosten te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

Meedoen aan sport en cultuur belangrijk

Wethouder Sjoerd Kuiper: ‘Sporten, dansen of muziek maken is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. We willen dat alle kinderen kunnen meedoen, ook de kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. Daarom bieden we als gemeente Maassluis via het Jeugdfonds Sport en Cultuur een steuntje in de rug. Via de leerkrachten op onze scholen willen we zorgen dat we zo veel mogelijk kinderen kunnen meedoen.’

Scholenpakket

Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De gemeente Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en  Stroomopwaarts willen daar samen met het Jeugdfonds  verandering in brengen. Daarom ontvangt iedere school uit de drie gemeenten een pakket met communicatiemiddelen. Dit om de ouders te informeren over het Jeugdfonds.  Martijn Blok, bestuurslid Jeugdfonds: “In het pakket zitten flyers voor ieder kind op school. Zo hopen we in samenwerking met de scholen alle ouders in de drie gemeenten te bereiken.” Op 20 september worden alle pakketten naar de overige scholen verzonden.

Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen. Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds op www.jeugdfondssportencultuur.nl  

Op onze website  www.stroomopwaarts.nl/kinderen  voor meer informatie over de overige kind regelingen.