Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Help een vluchteling aan Oekraïne aan werk

De EU heeft bepaald dat mensen die vanuit Oekraïne deze kant op vluchten, hier mogen werken. De Richtlijn Tijdelijke Bescherming is hiermee geactiveerd. Dat houdt in dat mensen die het conflict in Oekraïne ontvluchten, bescherming krijgen in de lidstaten van de Europese Unie. Op grond van de Richtlijn Tijdelijke bescherming hebben Oekraïense vluchtelingen toegang tot de arbeidsmarkt en hoeft u voor hun geen werkvergunning aan te vragen. U moet uw nieuwe werknemer wel tijdig melden bij UWV.

Lees hieronder verder

 

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vangen Oekraïense vluchtelingen op. Deze vluchtelingen helpen wij verder op weg naar werk. Dit doen wij samen met werkgevers. Hieronder vindt een actuele informatie over werken met vluchtelingen uit Oekraïne:

 

Meer informatie is te vinden op Rijksoverheid en Refugeehelp.

 

Ga in gesprek met gemotiveerde vluchtelingen die willen werken 

In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vinden er wekelijks spreekuren plaats om vluchtelingen op weg te helpen naar werk. Een uitzendorganisatie uit de regio, een accountmanager van Stroomopwaarts en een tolk gaan in gesprek om te bemiddelen naar werk. 

Hulp nodig om vluchtelingen uit Oekraïne aan werk te helpen in uw organisatie? Onze accountmanagers van het Werkgeversservicepunt helpen u graag verder!  Direct contact: 010-246 55 00