Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Energietoeslag 2023

woensdag 15 februari 2023

De energietoeslag 2023 wordt uitbetaald zodra de overheid deze wet heeft vastgesteld. Het nu uitbetalen is nadelig voor de inwoners die de energietoeslag in 2023 voor de eerste keer gaan aanvragen.

Lees hieronder verder

Dit bericht is aangepast op 17 juli 2023 

Het was mogelijk om de energietoeslag van 2022 te verhogen met 500 euro naar 1.800 euro.  Het nadeel hiervan is dat daarmee de energietoeslag van 2023 een bedrag van 800 euro wordt. Hiermee benadelen we alle inwoners die de energietoeslag in 2023 voor de eerste keer automatisch ontvangen of aanvragen. In 2023 hebben meer mensen recht op de energietoeslag, omdat het minimumloon en daarmee de bijstandsnormen zijn gestegen. Deze nieuwe groep willen we niet benadelen.

Eerder uitbetalen niet mogelijk

In december hebben we een persbericht verstuurd waarin stond dat Stroomopwaarts de energietoeslag 2023 in januari zou betalen. Helaas bleek dat niet mogelijk omdat de overheid de Wet energietoeslag 2023 nog niet heeft vastgesteld. Dat gaat waarschijnlijk later in het jaar gebeuren.

Het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Noodfonds Energie.  

Tijdelijk Noodfonds Energie -

Voor mensen die een te hoog bedrag van het inkomen moeten besteden aan de energiekosten is er landelijk een tijdelijk Noodfonds Energie gestart. Als te veel van het inkomen nodig is voor energie, dan betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening. Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft.

Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds.

Meer informatie en het aanvragen hiervan vindt u op de website www.noodfondsenergie.nl