Zoek

Nieuws

Dit is de nieuwe schuldenmap! Goed-op-weg-map gelanceerd.

donderdag 10 september 2020

De Goed-op-weg-map is af! Dit is de map die inwoners met geldproblemen helpt bij hun aanvraag voor hulp bij schulden. De map helpt stap voor stap bij het zoeken van alle papieren die nodig zijn. In duidelijke taal en met iconen.

Lees hieronder verder

Praten over problemen met geld of schulden is voor veel mensen moeilijk. En nog groter is de stap om hulp te vragen. Daarom willen we de aanvraag zo eenvoudig mogelijk maken. Zodat dat geen drempel meer is.

 

Door het coronavirus vindt de lancering online plaats. In een video presenteren onder meer de wethouders Sjoerd Kuiper (Maassluis), Bart de Leede (Vlaardingen) en Marcel Bregman (Schiedam) de map. Ook komen andere betrokkenen in beeld, zoals een medewerker van vereniging Humanitas, een taalambassadeur van het DigiTaalhuis Schiedam en medewerkers van Stroomopwaarts.

 

De Goed-op-weg-map komt op het juiste moment. Door de coronacrisis loopt het aantal inwoners met schulden alleen maar verder op. Onlangs waarschuwde de NVVK – de vereniging van schuldhulpverleners – dat het massale verlies van inkomen hierdoor in het ergste geval kan leiden tot een verdubbeling van het aantal huishoudens met schulden.

In de week van 14 september wordt ook een instructievideo online geplaatst. In deze video leggen wij in gesproken tekst en beeld uit hoe de map gevuld moet worden. In de week van 21 september publiceren wij een infographic met 'de weg naar een schuldvrij leven'.

 

In het persbericht staat meer over de aanleiding en de ontwikkeling van de map.