Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

DeelFruit en Stroomopwaarts partners in sociaal ondernemen

donderdag 08 augustus 2019
Desiree Curfs en Jeroen van der Pol tekenen de overeenkomst
Desiree Curfs en Jeroen van der Pol tekenen de overeenkomst

Dinsdag 6 augustus tekenden Stroomopwaarts en DeelFruit door Vers Inclusief een samenwerkingsovereenkomst. Per september verpakken wij in ons Werkleerbedrijf de kisten met vers fruit voor op het werk.

Lees hieronder verder

 

De samenwerking met DeelFruit zorgt ervoor dat een vast team van onze bijzondere collega’s  aan het werk kan en scholing krijgt binnen de AGF. We pakken het fruit in, verzorgen de opslag en koeling en regelen de reststromen (niets wordt weggegooid).

Desiree Curfs: “DeelFruit is een goed voorbeeld van een organisatie waar sociaal ondernemen onderdeel is van de bedrijfsvoering. Het fruit komt van duurzame, lokale telers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen aan de slag met het inpakken van de boxen. Deze boxen worden vervolgens afgeleverd bij ondernemers voor fruit op de werkvloer. Een ideale combinatie: werken is goed voor de gezondheid en fruit is dat ook”.

 

Naast de opdracht voor het inpakken van het fruit, stroomt er ook een cliënt uit. Hij gaat de marketing en vormgeving van DeelFruit regelen. Waar drukwerk nodig is, laten zij dit drukken door onze drukkerij, Grafimedia.

 

DeelFruit

DeelFruit is opgezet door 190 telers van Hollandse bodem, in samenwerking met Stroomopwaarts. DeelFruit kent de kortste weg van grond naar mond. Zoveel mogelijk lokaal fruit en lokale medewerkers. De DeelFruit Box bestaat standaard uit ongeveer 40 stuks fruit in een houten kist. Wekelijks bestaat de kist uit de volgende vruchten: appel, peer, banaan en mandarijn of mineola. Dit assortiment wordt aangevuld met o.a. kiwi, snoeptomaatjes, snackkomkommers, snackpaprika’s, druiven en andere seizoen producten.

Wilt u ook gebruik maken van DeelFruit in uw onderneming ga dan naar www.deelfruit.nl