Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

30 januari – Dag van het Werkplezier in de Zorg

dinsdag 30 januari 2024

Op de Dag van het werkplezier in de zorg toont Stroomopwaarts extra aandacht, waardering en respect voor hen die met toewijding werken in de zorg. Vandaag doen we dat met een bezoek en een vrolijke bos bloemen voor Peter en Fyori, beiden werkzaam bij Gemiva* in Maassluis. Op de woonlocatie Karveel wonen mensen met niet-aangeboren letsel of een lichamelijke beperking.

Lees hieronder verder

Kracht van humor in de zorg 

Peter: “Wat het werken in de zorg leuk maakt? Voor mij is dat het helpen van mensen, dat zorgt voor veel voldoening aan het einde van de dag.  Humor vind ik daarin een hele belangrijke. Ik breng humor op de werkvloer eigenlijk door gewoon mezelf te zijn, elke dag weer.” Peter klopte aan bij Stroomopwaarts voor een uitkering. Maar al snel werd duidelijk dat Peter heel goed overweg kon met mensen en graag aan de slag wilde. Via Yvonne Wolfs van Stroomopwaarts kon hij, zonder ervaring in de zorg, voor een snuffelstage terecht bij Gemiva. Al snel kreeg Peter ook een opleiding aangeboden. Inmiddels werkt hij alweer ruim 7 jaar als persoonlijk begeleider op de dagbesteding bij Gemiva, met zichtbaar plezier.  

Zijn collega Fyori knikt instemmend als Peter zijn verhaal doet. Zelf werkt zij via bemiddeling door Stroomopwaarts sinds 1 december vorig jaar bij Gemiva. Fyori:”Ik doe schoonmaakwerk en help in de keuken, bijv. met afwassen. Het is fijn dat ik dit twee dagen in de week kan doen en het kan combineren met de zorg voor mijn zoontje. Ik doe hiernaast ook vergelijkbaar werk in de horeca. Bij Gemiva vind ik het contact met bewoners in de huiskamer erg leuk als ik aan het werk ben. 

Plezier door leuke extra’s 

“Ik kan niet anders zeggen dan dat we blij zijn met onze mensen. Via Stroomopwaarts krijgen we met regelmaat kandidaten die bij ons vanuit een stage doorgroeien in een baan, of elders in de zorg uitstromen”, zegt leidinggevende Joyce, zelf bij Gemiva gestart als stagiaire.  

Gemiva biedt mensen die als zorgmedewerker aan de slag willen een passend traject aan. Je volgt de opleiding Helpende Zorg en Welzijn in combinatie met een stage. Met het diploma op zak kun je bij iedere zorginstelling terecht. 

Op de vraag hoe Gemiva bijdraagt aan plezierig werken kan Joyce uit eigen ervaring delen: ”Werken in de zorg is druk. We zijn er alert op dat die werkdruk in balans is. Verder waarderen onze medewerkers de doorgroeimogelijkheden, Peter is daarin ook een mooi voorbeeld. En ja, onderling hebben we het gewoon gezellig met elkaar. Zelf haal ik nu veel uitdaging uit de bibliotheek die hier in aanbouw is op onze locatie.”  

// 

*Gemiva biedt regelmatig stageplekken en betaald werk voor kandidaten van Stroomopwaarts. Gemiva zet zich daarnaast extra in voor werkgelegenheid en kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor meer informatie over begeleiding richting werk in de zorg kunt u contact opnemen met Yvonne Wolfs-Fussgang (ym.wolfs@stroomopwaarts.nl 06 -22183510) of Heleen Dijkhuizen (hr.dijkhuizen@stroomopwaarts.nl +31630413109)