Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Echte verhalen, mooi en menselijk

De weg naar werk is voor iedereen anders. Voor de een duurt het langer dan voor de ander. Klanten, ondernemers en medewerkers van Stroomopwaarts vertellen hun verhaal.

 

Deel uw verhaal

Bent u betrokken bij Stroomopwaarts (bijvoorbeeld als ondernemer, client, medewerker of anders) en heeft u ook een verhaal om te vertellen? Daar inspireert u anderen mee! Stuur kort uw verhaal naar kanduswel@stroomopwaarts.nl en wij nemen contact met u op.

Ik wilde erg graag aan de bak

Als je niet opgeeft, zal er vanzelf ergens een deur open gaan. Tatian werkte jarenlang in de zorg, maar door bezuinigingen kwam zij helaas zonder baan te zitten. Een nieuwe baan vinden ging moeizaam, waardoor ze genoodzaakt was een uitkering aan te vragen. Dankzij Stroomopwaarts heeft zij nu gelukkig een baan gevonden bij het Made in Holland Lederatelier, een bedrijf dat zich specialiseert in het maken van producten van leer. Dit is allemaal mogelijk dankzij de leiding van mede-eigenaar Rob ter Braak (link naar interview Rob).

Van training tot speedmeets

Tatian heeft zich behoorlijk ingezet om deze baan te krijgen. Zo heeft ze tijdens haar uitkering de training Sollicitatieactiviteiten gevolgd bij het Open Leerwerkcentrum (OLWC) van Stroomopwaarts, waar ze haar CV en sollicitatiebrieven bijspijkerde. Daarna is ze ook ingezet bij het werkleerbedrijf in Schiedam, waar ze met behoud van uitkering productiewerkzaamheden uitvoerde om zo werkritme te behouden.

Stroomopwaarts heeft Tatian geholpen om veel sollicitatiegesprekken te krijgen. Dit worden ook wel ‘speedmeets’ genoemd. Helaas werd ze vaak afgewezen: “Dit was niet fijn, ik wilde erg graag aan de bak…” De werkgevers stelden altijd harde eisen aan certificaten, diploma’s of een rijbewijs. Daarom besloot Tatian om ter verhoging van haar baankansen haar VCA te behalen. En niet zonder resultaat! Dankzij haar doorzettingsvermogen en de steun van haar jobcoach is het dan toch gelukt: er kwam een vacature van Made in Holland binnen en Tatian was één van de kandidaten! Na een sollicitatieprocedure mocht ze direct aan de slag met een contract van een jaar.

Geef niet op en blijf doorzetten

Tatian is heel blij met de steun die ze van Stroomopwaarts heeft gekregen: “Stroomopwaarts levert een grote dienst aan de maatschappij. Je wordt echt geholpen, ze laten je niet zomaar zitten. Je kunt zoveel hulp krijgen om weer aan de bak te komen: sollicitatietrainingen, gesprekken, cursussen…  Voor mij heeft Stroomopwaarts veel betekend.”

Ze heeft bereikt wat ze wilde bereiken: ze heeft een baan gevonden. Ze hoopt in de toekomst wel een baan te vinden met een vast contract, waar ze lang mag blijven. En als dat weer wat moeizamer gaat? Dan zet Tatian gewoon weer door totdat ze wat vindt. “Doorzetten is belangrijk. Als je niet opgeeft, zal er vanzelf ergens een deur open gaan.”