Alles voor de veiligheid - Kanduswel
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Echte verhalen, mooi en menselijk

De weg naar werk is voor iedereen anders. Voor de een duurt het langer dan voor de ander. Klanten, ondernemers en medewerkers van Stroomopwaarts vertellen hun verhaal.

 

Deel uw verhaal

Bent u betrokken bij Stroomopwaarts (bijvoorbeeld als ondernemer, client, medewerker of anders) en heeft u ook een verhaal om te vertellen? Daar inspireert u anderen mee! Stuur kort uw verhaal naar kanduswel@stroomopwaarts.nl en wij nemen contact met u op.

Alles voor de veiligheid

Bulent is praktisch opgegroeid in de horecawereld en startte in deze sector, niet geheel onverwacht, zijn eigen bedrijf. Helaas lukte dit niet en zocht hij een financiële overbrugging. Via de gemeente kwam hij bij Stroomopwaarts terecht voor een uitkering. Na het assessment is hij samen met Stroomopwaarts gaan kijken waar voor hem mogelijkheden lagen om weer aan de slag te gaan.

Honderdtachtig graden gedraaid

Bulent is inmiddels een klein jaartje aan het werk, onder andere als heetwerkwacht. Hij werkt via een uitzendbureau en wordt ingehuurd door het bedrijf ESS Safeforce. Hij kan op allerlei locaties ingezet worden. Zo werkte hij een tijdje geleden als portier bij een bedrijf in Cuijk, ter vervanging van een alarminstallatie. Inmiddels heeft hij wel een beetje zijn vaste stek gevonden bij de Europoort op het terrein van Exxon Mobile. Hij weet goed zijn weg te vinden in de complexe industriële omgeving. En dat is handig, vertelt hij: “Als iemand de site of werkplaats kent en zich in een vertrouwde omgeving bevindt, werkt dat goed en komt dat ten goede van de veiligheid.”

Als heetwerkwacht zorgt Bulent ervoor dat de veiligheid gewaarborgd wordt in een brandgevaarlijke omgeving als de Europoort. “Het lijkt misschien licht werk, maar schijn bedriegt. We moeten continu geconcentreerd blijven werken, we zijn de schakeling voor de brandweer, dus als er iets gebeurt moeten wij dat in werk zetten. Soms sta je buiten, maar weer of geen weer, je blijft op je post. Een ongelooflijk verantwoordelijke baan,” vertelt hij trots.

Sta open en vergroot je wereld

Na het assessment bij Stroomopwaarts is Bulent zijn mogelijkheden gaan bekijken. In de catering en beveiliging was op dat moment niets beschikbaar. Toen het voorstel voor een baan als heetwerkwacht werd neergelegd, wilde Bulent dit wel proberen. Hier moest echter nog wel wat voor gebeuren: hij moest eerst een VCA diploma halen. Dit deed hij bij ZPITS in Rotterdam.

Bulent vervolgt: “Met een VCA kun je heel veel kanten op. Als ik door zou willen groeien tot brandweer, heb ik al een streepje voor. Je weet het nooit, ik heb dit werk toen als een soort overbrugging aangenomen, maar ik zou net zo goed kunnen doorgroeien in deze richting.”

Over het algemeen heeft Bulent veel aan de samenwerking met Stroomopwaarts gehad, maar helemaal vlekkeloos ging het niet. Toen hij met het assessment begon, heeft hij zich goed ingezet, maar na verloop van tijd begon hij zich wel af te vragen waarom hij zo veel tijd kwijt was aan productiewerk: er waren al drie maanden verstreken toen hij aan de bel trok. De contactpersonen van Bulent hebben zich hiervoor verontschuldigd. Vanaf dat moment is gelukkig het balletje gaan rollen.

Wat Bulent kan meegeven aan andere cliënten van Stroomopwaarts: “Wees niet te kritisch tijdens je zoektocht naar een baan. Er zijn genoeg opties die door Stroomopwaarts worden voorgelegd. Denk nooit dat iets wat op afstand van je staat niet je eigen wereld kan worden. Als je open staat voor functies waarbij je geholpen kan worden, kan het heel snel gaan.