Wat kan ik zelf doen om mijn schulden te beperken?

Wilt u uw (beginnende) schulden oplossen? Dat start met een overzicht hebben. Met onderstaande tips of organisaties die u kunnen helpen, maakt u een start met het oplossen van uw schulden.

In de cursus ‘omgaan met geld’ leert u in zes bijeenkomsten alles over geldzaken en administratie.

In zes bijeenkomsten leert u:

• zelfstandig uw financiën te regelen;
  • bij problemen op tijd hulp in te schakelen;
  • hoe u een financieel overzicht kunt maken;
  • hoe u een kasboekje bijhoudt.

Daarnaast krijgt u advies over:

• hoe u geld kunt overhouden met slimme bespaartips;
  • hoe u uw administratie op orde houdt;
  • hoe u het beste om kunt gaan met aanbiedingen en leningen;
  • hoe u uw kinderen het beste met geld om kunt laten gaan

Op jaarbasis plannen we 9 cursussen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. In een groep kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Voor mensen die overdag niet kunnen vanwege werk bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een avondcursus. Deelname aan de cursus is gratis.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie ontvangen? Stuur een mail naar schuldhulpverlening@stroomopwaarts.nl  met uw naam, adres en telefoonnummer dan nemen we contact met u op. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (010) 246 55 55.

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn er naast Stroomopwaarts nog andere organisaties waar u terecht kunt met vragen over uw geldzaken of hulp bij het op orde brengen van uw administratie.

Humanitas Thuisadministratie Maassluis:
tel : Albert de Lange – 06 - 514 339 60
e-mail: ta.maassluis@humanitas.nl
website: www.humanitas.nl/afdeling/vereniging-nieuwe-waterweg-noord/

Stichting BOOM (Budget Op Orde Maken)
tel: Coördinator Gé Bentvelsen telefoon: 06 – 406 086 09
e-mail: info@stichtingboommaassluis.nl
website: www.stichtingboommaassluis.nl

De gemeente Vlaardingen, Stroomopwaarts, Minters en Humanitas werken samen voor een betere hulp op het gebied van financiële problemen. Heeft u financiële zorgen of vragen? De wijkteams Vlaardingen hebben helpen u om uw financiële situatie op een rijtje te zetten. Bezoek de wijkteams Vlaardingen via de spreekuren bij u in de buurt.

Schuldhulpmaatje Vlaardingen
De stichting schuldmaatje Vlaardingen is  aangesloten bij de Landelijke vereniging van stichtingen schuldhulpmaatje

Tel: 010 – 434 68 55
E-mail: SHM.VLD@hotmail.com
Website: www.uitdeschulden.nu

Humanitas Thuisadministratie
Tel: 06 -351 177 66
E-mail:  TA.vlaardingen@humanitas.nl
Website: Humanitas Thuisadministratie Nieuwe Waterweg Noord

Humanitas Thuisadministratie (Netwerk Schuldpreventie Schiedam)
Tel: Yvonne Lopes  06 – 351 177 66
E-mail: ta.schiedam@humanitas.nl
Website: Humanitas Thuisadministratie Nieuwe Waterweg Noord

Ons team schuldhulpverlening heeft wekelijks spreekuur in de wijkteams van Vlaardingen, Maassluis en Schiedam. Kijk op de website van de gemeente voor de juiste locaties en tijden.

Er zijn verschillende landelijke en gemeentelijke financiële regelingen. Kijk bij Extra's bij een laag inkomen wat u kunt aanvragen.