Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Inkomen

Heeft u niet voldoende geld om rond te komen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. U kunt deze digitaal via onze website aanvragen. Zodra u de uitkering heeft aangevraagd gaat u samen met Stroomopwaarts kijken wat nodig is om aan het werk te komen.

Via de website www.datgeldtvoormij.nl ziet u welke regelingen er voor u zijn. Voer uw gemeente in en bereken waar u recht op heeft. 

Veelgestelde vragen

Komt u in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam wonen? En wilt u een bijstandsuitkering bij ons aanvragen? U kunt de aanvraag pas doen als u officieel bent ingeschreven bij de gemeente. Heeft u zich ingeschreven bij de gemeente?  Het duurt nog een paar werkdagen voordat het nieuwe adres zichtbaar is in het systeem. 

Wilt u zich eerder melden voor het aanvragen van een uitkering? Dan kunt u telefonisch contact opnemen. Ook kunt u via het contactformulier een bericht achterlaten. U krijgt dan een afspraak met de Formulierenbrigade. Zij vullen met u een meldingsformulier in en schrijven daar de datum van de dag op. Dit noemen we meldingsdatum. De meldingsdatum is belangrijk voor het vaststellen van de ingangsdatum van de uitkering.

 

Woont u nu in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam? En verhuist u naar een van de andere gemeente? Neem contact op met uw inkomensconsulent over het stoppen van de uitkering. En vraag daarna een bijstandsuitkering aan in de nieuwe gemeente.

Stroomopwaarts betaalt de uitkeringen in 2023 op de laatste donderdag van de maand. Dat doen we in de drie gemeenten op hetzelfde moment.  Wij streven ernaar om uw uitkering op de volgende data uit te betalen.  Heeft  u geen wisselende inkomsten dan staat uw uitkering na 17.00 uur op uw rekening.

 • 30 mei 2024
 • 27 juni 2024*
 • 25 juli 2024
 • 29 augustus 2024
 • 26 september 2024
 • 31 oktober 2024
 • 28 november 2024
 • 23 december 2024

*in juni wordt ook het vakantiegeld uitbetaald

Heeft u vragen over de uitbetaling? Wij kunnen uw vragen na de betaaldatum beantwoorden. U kunt hiervoor bellen met het Klant Contact Centrum via 010 246 55 55. 

Heeft u wisselende inkomsten doordat u parttime werkt?  

Wanneer u parttime werkt en wisselende inkomsten (een aanvullende uitkering) heeft, moet u eerst het bewijs van uw inkomsten maandelijks uploaden via het contactformulier op onze website.  Maximaal vijf werkdagen nadat wij uw bewijs van inkomen ontvangen hebben, ontvangt u uw aanvullende uitkering. De uitbetaaldatum kan dan anders zijn dan datums hierboven.

Lukt uploaden via de website niet? Dan kunt u uw bewijs opsturen of inleveren bij de balie van Stroomopwaarts. Het postadres is:

Stroomopwaarts
Postbus 205
3140 AE Maassluis

Wanneer wij uw aanvraag voor een bijstandsuitkering hebben ontvangen, gaan wij nakijken of u recht heeft op een uitkering. In de tussentijd wordt u uitgenodigd voor een werkgesprek. 

Dit gesprek gaat niet over uw uitkering, maar over werk. Tijdens dit gesprek spreekt u met een werkconsulent. Er wordt gekeken naar:

 • Heeft u een cv? En klopt deze nog?
 • Wat voor werk heeft u in het verleden gedaan?
 • Hoeveel sollicitaties heeft u opgestuurd in de afgelopen periode?

 

Na dit gesprek heeft u gelijk een gesprek met werkstroom en/of start u binnen een week met het assessment. Wat is Werkstroom en het assessment? Dat leest u in de vragen hieronder.

Zolang de uitkering nog niet is toegekend, krijgt u binnen vier weken na de aanvraagdatum een voorschot. U hoeft dit voorschot niet aan te vragen. Wij maken dit aan u over.

Zit u in geldnood? Kunt u bijvoorbeeld geen boodschappen meer doen? Geef dit door bij de aanvraag. Wij kijken dan of u eerder een voorschot krijgt.

 

Eenmalige betalingen worden betaald op de dag dat het wordt toegekend. Dat is bijvoorbeeld de  bijzondere bijstand of individuele inkomenstoeslag. De bijstandsuitkering wordt betaald op vaste betaaldata.

U kunt een uitkering aanvragen als uw gezamenlijke huishouding is beëindigd. Dit kan als uw ex-partner is vertrokken uit de woning.

Solliciteren met een zonnebril

Pamela had door onder andere problemen met haar zicht een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Uiteindelijk vond zij haar plekje bij WAM Holland, waar...

Lees het hele verhaal
Naar alle verhalen