Inkomen

Inkomen

Heeft u niet voldoende geld om rond te komen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. U kunt deze digitaal via onze website aanvragen. Zodra u de uitkering heeft aangevraagd gaat u samen met Stroomopwaarts kijken wat nodig is om aan het werk te komen.

Kijkt u ook even welke financiële regelingen uw eigen gemeente voor u heeft. Met bereken uw recht ziet u snel wat u kunt aanvragen.

Speel de YouTube-video af

Veelgestelde vragen

Stroomopwaarts betaalt de uitkeringen in 2022 op de laatste donderdag van de maand. Dat doen we in de drie gemeenten op hetzelfde moment.  Wij streven ernaar om uw uitkering op de volgende data uit te betalen.  Heeft  u geen wisselende inkomsten dan staat uw uitkering na 17.00 uur op uw rekening.

• 27 januari 2022
  • 24 februari 2022
  • 31 maart 2022
  • 28 april 2022
  • 25 mei 2022 (woensdag)
  • 30 juni 2022
  • 28 juli 2022
  • 25 augustus 2022
  • 29 september 2022
  • 27 oktober 2022
  • 24 november 2022
  • 21 december 2022 (woensdag)

Heeft u wisselende inkomsten doordat u parttime werkt?

Wanneer u parttime werkt en wisselende inkomsten (een aanvullende uitkering) heeft, moet u eerst het bewijs van uw inkomsten maandelijks uploaden via het contactformulier op onze website.  Maximaal vijf werkdagen nadat wij uw bewijs van inkomen ontvangen hebben, ontvangt u uw aanvullende uitkering. De uitbetaaldatum kan dan anders zijn dan datums hierboven.

Lukt uploaden via de website niet? Dan kunt u uw bewijs opsturen of inleveren bij de balie van Stroomopwaarts. Het postadres is:

Stroomopwaarts
3140 AE Maassluis

Komt u in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam wonen? En wilt u een bijstandsuitkering bij ons aanvragen? U kunt de aanvraag pas doen als u officieel bent ingeschreven bij de gemeente. Heeft u zich ingeschreven bij de gemeente?  Het duurt nog een paar werkdagen voordat het nieuwe adres zichtbaar is in het systeem.

Wilt u zich eerder melden voor het aanvragen van een uitkering? Dan kunt u telefonisch contact opnemen. Ook kunt u via het contactformulier een bericht achterlaten.

U krijgt dan een afspraak met de Formulierenbrigade. Zij vullen met u een meldingsformulier in en schrijven daar de datum van de dag op. Dit noemen we meldingsdatum. De meldingsdatum is belangrijk voor het vaststellen van de ingangsdatum van de uitkering.

Woont u nu in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam? En verhuist u naar een van de andere gemeente? U moet een nieuwe aanvraag doen. Vraag hier opnieuw een bijstandsuitkering aan.

Wanneer wij uw aanvraag voor een bijstandsuitkering hebben ontvangen, gaan wij nakijken of u recht heeft op een uitkering. In de tussentijd wordt u uitgenodigd voor een werkgesprek.

Dit gesprek gaat niet over uw uitkering, maar over werk. Tijdens dit gesprek spreekt u met een werkconsulent. Er wordt gekeken naar:

• Heeft u een cv? En klopt deze nog?
  • Wat voor werk heeft u in het verleden gedaan?
  • Hoeveel sollicitaties heeft u opgestuurd in de afgelopen periode?

Na dit gesprek heeft u gelijk een gesprek met werkstroom en/of start u binnen een week met het assessment. Wat is Werkstroom en het assessment? Dat leest u in de vragen hieronder.

Zolang de uitkering nog niet is toegekend, dan krijgt u vier weken na uw aanvraag voor een bijstandsuitkering een voorschot. U hoeft dit voorschot niet aan te vragen. Wij maken dit aan u over.

Zit u in geldnood? Kunt u bijvoorbeeld geen boodschappen meer doen? Geef dit door bij de aanvraag. Wij kijken dan of u eerder een voorschot krijgt.

U krijgt geen voorschot als u Stroomopwaarts,  niet alle gegevens of de gegevens niet op tijd aanlevert.

Eenmalige betalingen worden betaald op de dag dat het wordt toegekend. Dat is bijvoorbeeld de  bijzondere bijstand of individuele inkomenstoeslag. De bijstandsuitkering wordt betaald op vaste betaaldata.

Dat kan, als:

• Uw ex-partner uitgeschreven op uw woonadres. Dit doet u via de gemeente.
  • Uw echtscheiding officieel is aangevraagd bij de rechtbank (door een advocaat)
Solliciteren met een zonnebril

Pamela had door onder andere problemen met haar zicht een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Uiteindelijk vond zij haar plekje bij WAM Holland, waar...

Lees het hele verhaal