Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 1.300. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag a € 800 al hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij het resterende bedrag van € 500 in het laatste kwartaal van 2022 automatisch op hun rekening. Bij lopende aanvragen wordt vanaf 1 oktober 2022 direct het volledige bedrag van € 1.300 overgemaakt. 

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd.  Lees onder veelgestelde vragen welke documenten u moet inleveren bij de aanvraag.

Woont u in Maassluis?  Gezond verzekerd Maassluis 

Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen

Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam 

Na de aanvraag ontvangt u direct een casenummer per e-mail. Het casenummer gebruikt u om uw bewijsstukken via de Ockto-app op te sturen.

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Vraag hier uw energietoeslag aan.

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd. 

Woont u in Maassluis?  Gezond verzekerd Maassluis 

Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen

Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam 

Na de aanvraag ontvangt u direct een casenummer per e-mail. Het casenummer gebruikt u om uw bewijsstukken via de Ockto-app op te sturen.

Bewijsstukken inleveren via de Ockto-app

Gezond verzekerd maakt gebruik van de Ockto-app. Hiermee deelt u makkelijk en veilig uw persoonsgegevens. Lees in de volgende vragen meer informatie over de Ockto-app. 

U heeft hiervoor wel een DigiD nodig.  Heeft u geen DigiD? Dan kunt u deze op de website van DigiD aanvragen.

Bewijsstukken 
  • Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
  • Geldige verblijfsvergunning
  • Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden

Het inkomen van u en uw eventuele partner over de afgelopen 3 maanden

  • Salarisspecificatie van de laatste 3 maanden
  • Uitkeringsspecificatie van de laatste 3 maanden
  • Inkomsten uit eigen onderneming
  • Pensioen
  • Studiefinanciering
  • Inkomsten uit onderverhuur
  • Alimentatiebeschikking

 

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd.  Woont u in Maassluis?   Gezond verzekerd Maassluis  Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam  Na de aanvraag ontvangt u direct een casenummer per e-mail. Het casenummer gebruikt u om uw bewijsstukken via de Ockto-app op te sturen. Bewijsstukken inleveren via de Ockto-app Gezond verzekerd maakt gebruik van de Ockto-app. Hiermee deelt u makkelijk en veilig uw persoonsgegevens. Lees in de volgende vragen meer informatie over de Ockto-app.  U heeft hiervoor wel een DigiD nodig.  Heeft u geen DigiD? Dan kunt u deze op de  website van DigiD  aanvragen. Bewijsstukken  Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs) Geldige verblijfsvergunning Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden Het inkomen van u en uw eventuele partner over de afgelopen 3 maanden Salarisspecificatie van de laatste 3 maanden Uitkeringsspecificatie van de laatste 3 maanden Inkomsten uit eigen onderneming Pensioen Studiefinanciering Inkomsten uit onderverhuur Alimentatiebeschikking