Vraag hier uw energietoeslag aan.
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 800. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 november 2022.

Kabinet verhoogt richtbedrag energietoeslag 

Op 7 juli 2022 maakte minister Schouten bekend dat gemeenten in september 2022 extra geld krijgen om de energietoeslag  van 800 euro te verhogen naar 1300 euro. Dit geld hebben de gemeenten op dit moment nog niet ontvangen. Stroomopwaarts gaat over het verhogen  van de energietoeslag nog afspraken maken met de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.  Deze afspraken worden vastgelegd in beleidsregels.

Als de gemeenten instemmen met de verhoging, dan kunnen wij in de laatste drie maanden van 2022 de extra 500 euro uitbetalen. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen.

Wie heeft de toeslag al ontvangen?

 • Inwoners die op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering van Stroomopwaarts hadden, zonder kostendelersnorm
 • Inwoners zonder bijstandsuitkering die in 2021 de Individuele Inkomenstoeslag hebben ontvangen

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Vraag dan de energietoeslag zelf aan.  Energietoeslag aanvragen

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Vraag hier uw energietoeslag aan.

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd. 

Woont u in Maassluis?  Gezond verzekerd Maassluis 

Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen

Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam 

 

Bewijsstukken inleveren via de Ockto-app

Gezond verzekerd maakt gebruik van de Ockto-app. Hiermee deelt u makkelijk en veilig uw persoonsgegevens. Lees in de volgende vragen meer informatie over de Ockto-app. 

U heeft hiervoor wel een DigiD nodig.  Heeft u geen DigiD? Dan kunt u deze op de website van DigiD aanvragen.

Voeg de onderstaande bewijsstukken aan uw aanvraag toe.

Algemeen

 • Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
 • Geldige verblijfsvergunning
 • Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden

Het inkomen van u en uw eventuele partner over de afgelopen 3 maanden

 • Salarisspecificatie van de laatste 3 maanden
 • Uitkeringsspecificatie van de laatste 3 maanden
 • Inkomsten uit eigen onderneming
 • Pensioen
 • Studiefinanciering
 • Inkomsten uit onderverhuur
 • Alimentatiebeschikking

 

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd.  Woont u in Maassluis?   Gezond verzekerd Maassluis  Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam    Bewijsstukken inleveren via de Ockto-app Gezond verzekerd maakt gebruik van de Ockto-app. Hiermee deelt u makkelijk en veilig uw persoonsgegevens. Lees in de volgende vragen meer informatie over de Ockto-app.  U heeft hiervoor wel een DigiD nodig.  Heeft u geen DigiD? Dan kunt u deze op de  website van DigiD  aanvragen. Voeg de onderstaande bewijsstukken aan uw aanvraag toe. Algemeen Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs) Geldige verblijfsvergunning Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden Het inkomen van u en uw eventuele partner over de afgelopen 3 maanden Salarisspecificatie van de laatste 3 maanden Uitkeringsspecificatie van de laatste 3 maanden Inkomsten uit eigen onderneming Pensioen Studiefinanciering Inkomsten uit onderverhuur Alimentatiebeschikking