Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 1.300. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag a € 800 al hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij het resterende bedrag van € 500 in het laatste kwartaal van 2022 automatisch op hun rekening. Bij lopende aanvragen wordt vanaf 1 oktober 2022 direct het volledige bedrag van € 1.300 overgemaakt. 

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd.  Lees onder veelgestelde vragen welke documenten u moet inleveren bij de aanvraag.

Woont u in Maassluis?  Gezond verzekerd Maassluis 

Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen

Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam 

Na de aanvraag ontvangt u direct een casenummer per e-mail. Het casenummer gebruikt u om uw bewijsstukken via de Ockto-app op te sturen.

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Hoe gebruik ik de Ockto-app?

  • Download de Ockto-app via App Store of Google Play
  • Ga naar onderzoek.gezondverzekerd.nl
  • Vul uw casenummer in
  • Klik nu op ‘start aanleveren’
  • Klik daarna op ‘Ik heb de Ockto-app’ om verder te gaan
  • Scan de QR-code met uw telefoon
  • De Ockto-app start vanzelf op. Volg hierna de stappen in de app
  • Log in met uw DigiD via de DigiD-app of via een sms-code
  • Lever ook de gegevens van uw eventuele partner aan

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u deze op de website van DigiD aanvragen.

Download de Ockto-app via App Store of Google Play Ga naar onderzoek.gezondverzekerd.nl Vul uw casenummer in Klik nu op ‘start aanleveren’ Klik daarna op ‘Ik heb de Ockto-app’ om verder te gaan Scan de QR-code met uw telefoon De Ockto-app start vanzelf op. Volg hierna de stappen in de app Log in met uw DigiD via de DigiD-app of via een sms-code Lever ook de gegevens van uw eventuele partner aan Heeft u geen DigiD? Dan kunt u deze op de  website van DigiD  aanvragen.