Het lukt mij niet om met de Ockto-app de bewijsstukken in te leveren. Wat moet ik doen?
Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 800. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 november 2022.

Kabinet verhoogt richtbedrag energietoeslag 

Op 7 juli 2022 maakte minister Schouten bekend dat gemeenten in september 2022 extra geld krijgen om de energietoeslag  van 800 euro te verhogen naar 1300 euro. Dit geld hebben de gemeenten op dit moment nog niet ontvangen. Stroomopwaarts gaat over het verhogen  van de energietoeslag nog afspraken maken met de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.  Deze afspraken worden vastgelegd in beleidsregels.

Als de gemeenten instemmen met de verhoging, dan kunnen wij in de laatste drie maanden van 2022 de extra 500 euro uitbetalen. U hoeft hiervoor geen nieuwe aanvraag in te dienen.

Wie heeft de toeslag al ontvangen?

 • Inwoners die op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering van Stroomopwaarts hadden, zonder kostendelersnorm
 • Inwoners zonder bijstandsuitkering die in 2021 de Individuele Inkomenstoeslag hebben ontvangen

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Vraag dan de energietoeslag zelf aan.  Energietoeslag aanvragen

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Het lukt mij niet om met de Ockto-app de bewijsstukken in te leveren. Wat moet ik doen?

Soms lukt het niet om de gegevens van de belastingdienst te koppelen met de Ockto-app. U kunt dan niet verder. Opnieuw proberen heeft geen zin. U kunt uw bewijsstukken dan niet inleveren via de Ockto-app.

U kunt uw bewijsstukken dan op de volgende manier digitaal versturen. Het verwerken van uw gegevens duurt helaas dan wel iets langer. 

Digitaal versturen 

Per post versturen naar Stroomopwaarts

Wilt u de bewijsstukken liever per post inleveren? Stuur deze dan naar:

Stroomopwaarts MVS
T.a.v. Gezond verzekerd
Postbus 205
3140 AE Maassluis

Voeg de onderstaande bewijsstukken aan uw aanvraag toe.

Algemeen

 • Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
 • Geldige verblijfsvergunning
 • Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden

Het inkomen van u en uw eventuele partner over de afgelopen 3 maanden

 • Bankafschriften van de laatste 3 maanden van al uw rekeningen
 • Loonstroken van de laatste 3 maanden
 • Uitkeringsspecificatie van de laatste 3 maanden
 • Inkomsten uit eigen onderneming
 • Pensioen
 • Studiefinanciering
 • Inkomsten uit onderverhuur
 • Alimentatiebeschikking
Soms lukt het niet om de gegevens van de belastingdienst te koppelen met de Ockto-app. U kunt dan niet verder. Opnieuw proberen heeft geen zin. U kunt uw bewijsstukken dan niet inleveren via de Ockto-app. U kunt uw bewijsstukken dan op de volgende manier digitaal versturen. Het verwerken van uw gegevens duurt helaas dan wel iets langer.  Digitaal versturen  Het uploaden van bewijsstukken kan via  https://onderzoek.gezondverzekerd.nl/verificatie . Voor het uploaden heeft u uw casenummer en uw geboortedatum nodig. Vul uw casenummer en geboortedatum in en klik op ‘aan de slag’. Per post versturen naar Stroomopwaarts Wilt u de bewijsstukken liever per post inleveren? Stuur deze dan naar: Stroomopwaarts MVS T.a.v. Gezond verzekerd Postbus 205 3140 AE Maassluis Voeg de onderstaande bewijsstukken aan uw aanvraag toe. Algemeen Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs) Geldige verblijfsvergunning Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden Het inkomen van u en uw eventuele partner over de afgelopen 3 maanden Bankafschriften van de laatste 3 maanden van al uw rekeningen Loonstroken van de laatste 3 maanden Uitkeringsspecificatie van de laatste 3 maanden Inkomsten uit eigen onderneming Pensioen Studiefinanciering Inkomsten uit onderverhuur Alimentatiebeschikking