Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 1.300. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag a € 800 al hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij het resterende bedrag van € 500 in het laatste kwartaal van 2022 automatisch op hun rekening. Bij lopende aanvragen wordt vanaf 1 oktober 2022 direct het volledige bedrag van € 1.300 overgemaakt. 

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd.  Lees onder veelgestelde vragen welke documenten u moet inleveren bij de aanvraag.

Woont u in Maassluis?  Gezond verzekerd Maassluis 

Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen

Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam 

Na de aanvraag ontvangt u direct een casenummer per e-mail. Het casenummer gebruikt u om uw bewijsstukken via de Ockto-app op te sturen.

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de Energietoeslag?

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? De Formulierenbrigade helpt u graag. Maakt u wel even een afspraak.

Kijk op de website bij de Formulierenbrigade naar het telefoonnummer en het adres van de Formulierenbrigade in uw eigen gemeente.

Bewijsstukken meenemen 

Vergeet u niet om de gevraagde bewijsstukken mee te nemen naar de Formulierenbrigade.
Hier kunt u ook gebruik maken van de Ockto-App. Dan heeft u ook uw DigiD nodig.

Uw inloggegevens blijven niet in de Ockto-App van de Formulierenbrigade staan.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? De Formulierenbrigade helpt u graag. Maakt u wel even een afspraak. Kijk op de website bij de Formulierenbrigade naar het telefoonnummer en het adres van de Formulierenbrigade in uw eigen gemeente. Bewijsstukken meenemen  Vergeet u niet om de gevraagde bewijsstukken mee te nemen naar de Formulierenbrigade. Hier kunt u ook gebruik maken van de Ockto-App. Dan heeft u ook uw DigiD nodig. Uw inloggegevens blijven niet in de Ockto-App van de Formulierenbrigade staan.