Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 1.300. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag a € 800 al hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij het resterende bedrag van € 500 in het laatste kwartaal van 2022 automatisch op hun rekening. Bij lopende aanvragen wordt vanaf 1 oktober 2022 direct het volledige bedrag van € 1.300 overgemaakt. 

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd.  Lees onder veelgestelde vragen welke documenten u moet inleveren bij de aanvraag.

Woont u in Maassluis?  Gezond verzekerd Maassluis 

Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen

Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam 

Na de aanvraag ontvangt u direct een casenummer per e-mail. Het casenummer gebruikt u om uw bewijsstukken via de Ockto-app op te sturen.

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Bent u kostendeler en heeft u een uitkering Aio, Anw of Toeslagenwet? Vraag dan hier uw energietoeslag aan

Bent u een kostendeler en heeft u een van de volgende uitkeringen:  

  • Aoi (aanvullende inkomensvoorziening ouderen)
  • Anw – Algemene nabestaandenwet
  • Toeslagenwet

Dan kunt u voor het aanvragen van uw energietoeslag dit aanvraagformulier energietoeslag gebruiken.

Voeg de volgende bewijsstukken toe.   

  • Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
  • Geldige verblijfsvergunning
  • Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden
  • Het contract van de energieleverancier of een nota van de energierekening waar uw naam op staat toe.
Bent u een kostendeler en heeft u een van de volgende uitkeringen:   Aoi (aanvullende inkomensvoorziening ouderen) Anw – Algemene nabestaandenwet Toeslagenwet Dan kunt u voor het aanvragen van uw energietoeslag dit aanvraagformulier energietoeslag gebruiken. Voeg de volgende bewijsstukken toe.    Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs) Geldige verblijfsvergunning Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden Het contract van de energieleverancier of een nota van de energierekening waar uw naam op staat toe.