Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Zakelijk nieuws van Stroomopwaarts

Opening Beroepentuin - Volg een korte opleiding met een grote kans op een baan

maandag 06 november 2023
WerkZakelijk
Van links naar rechts: wethouder Sjoerd Kuipers (Maassluis), wethouder Arnoud Proos (Vlaardingen) en wethouder Anouschka Biekman (Schiedam) bij de feestelijke opening van de Beroepentuin.
Van links naar rechts: wethouder Sjoerd Kuipers (Maassluis), wethouder Arnoud Proos (Vlaardingen) en wethouder Anouschka Biekman (Schiedam) bij de feestelijke opening van de Beroepentuin.

Op donderdag 2 november werd de Beroepentuin van de gemeenten Maasluis, Vlaardingen en Schiedam officieel geopend. Op de George Stephensonweg 43 in Vlaardingen is een grote werkplaats van Stroomopwaarts ingericht als Beroepentuin. De Beroepentuin is een opleidingsruimte waar men 3 beroepen kan leren die een grote kans op werk bieden. 

Lees hieronder verder

Wilt u een opleiding volgen met grote kans op een baan? Heeft u een uitkering of werkt u bijvoorbeeld bij het werkleerbedrijf bij Stroomopwaarts? Dan is dit iets voor u. Meld u aan bij de Beroepentuin bij Stroomopwaarts in Vlaardingen en leer een technisch beroep.

Leer een technisch beroep

In de Beroepentuin kunt u een opleiding voor 3 beroepen kiezen:

  • Installateur van zonnepanelen op daken;
  • Installatietechneut en leer bijvoorbeeld over de aanleg van stadsverwarming;
  • Elektromonteur voor het plaatsen van laadpalen of slimme-meters en meer.

Hoe werkt het?

  • U start met 2 weken waarin u leert over de verschillende beroepen.
  • Daarna kiest u één beroep waar u mee verder gaat.
  • In 12 weken leert u in 28 uur per week het beroep dat u hebt gekozen.
  • Na 12 weken krijgt u een MBO-praktijkverklaring.
  • U kunt beginnen bij uw nieuwe werkgever.

Grote werkplaats

Stroomopwaarts heeft samen met de Beroepentuin een grote werkplaats ingericht op de George Stephensonweg 43 in Vlaardingen. Hierin staat een modelhuis met een dak waar zonnepanelen op gelegd worden. Ook zijn er kleine ruimtes gemaakt waar u bijvoorbeeld leert hoe u slimme meters of een toilet plaatst. Naast de grote werkplaats leert u in de buitenlucht hoe u een laadpaal voor een elektrische auto plaatst. Enthousiaste leraren staan klaar voor nieuwe deelnemers.

Er zijn 25 leerplekken en iedere maandag mogen nieuwe deelnemers starten. Er is (nog) geen wachtlijst. Wilt u deelnemen? Meld u dan aan bij (uw werkconsulent) bij Stroomopwaarts. In een gesprek horen we graag waarom u graag de opleiding volgt. Daarna kunt u vaak al binnen een week starten!