Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Zakelijk nieuws van Stroomopwaarts

Oog hebben voor de mensen

maandag 24 januari 2022
Sociaal ondernemenSociaal werkpactPersoneel nodig

Youri Volkman van VKS schiedam over sociaal ondernemen. “Wij haalden een aantal maanden geleden de eerste medewerkers via Stroomopwaarts hier binnen. Tijdens het tekenen van het contract van een van die medewerkers beseften we waarom we dit doen. Hij zat er al een tijdje toen we erachter kwamen dat hij het allemaal niet zo goed kon lezen.

Lees hieronder verder

Na overleg met mijn collega besloten we om hem een leesbril op sterkte te laten aanmeten. Samen met hem gingen we naar de opticien. De beste man vertelde dat hij eigenlijk van plan was van zijn eerste salaris een bril te bekostigen. Dat was heel confronterend. Voor mij is het logisch om naar een opticien te gaan voor een bril of lenzen wanneer je niet goed ziet. Dat er mensen zijn waarvoor dat niet vanzelfsprekend is, vond ik best wel heftig. Toen we die bril hadden laten aanmeten, barstte niet de nieuwe medewerker in tranen uit, maar mijn collega. Want die vond het zelf zo mooi dat we dat gedaan hadden. Hij zei: ‘kijk zo kun je elkaar helpen en zo maak je er samen iets van’. Dat is voor mij de betekenis van sociaal verantwoord ondernemen. Dat je verder kijkt dan het werk. Dat je ook oog hebt voor de mensen. Dat je waar mogelijk probeert om ze te helpen. De betreffende medewerker werkt hier nu al een aantal maanden. Door heel Nederland en België onderhoudt hij op allerlei locaties de parkeersystemen. Hij zorgt ervoor dat de mensen kunnen blijven parkeren en dat bijvoorbeeld bij ziekenhuizen en luchthavens geen parkeerproblemen ontstaan. Het is een enorm betrokken en loyale medewerker. Dat je daar iets voor terug kunt doen is hartstikke mooi. Het geeft meteen ook aan hoe die dynamiek volgens ons zou moeten zijn. Dat je het samen moet doen. En als je elkaar helpt, krijg je er ook weer wat voor terug.”

Kijk naar wat mensen toevoegen

“Wij kijken hier niet naar cv’s. We nodigen mensen gewoon uit op gesprek. Een hele groep mensen in Nederland krijgt niet de kans zich te laten zien. Een aantal maanden geleden solliciteerde zo’n medewerker zonder goede cv. Zijn foto was ook niet helemaal denderend. Maar tijdens het gesprek werden we echt omver geblazen door zijn enthousiasme. Dat is ook heel wat waard. Wat doet een cv er dan toe als je kunt kijken naar wat iemand komt brengen? Hij had best wel ervaring in de werkzaamheden die wij uitvoeren. Hij had alleen geen diploma’s. Nu werkt hij hier al een aantal maanden. Hij is enorm betrokken, loyaal en een goede collega. Wij kijken naar wat mensen toevoegen en niet naar wat ze tekort komen. Ik zou dat ook willen aanmoedigen bij andere ondernemers. Kijk ook eens zo naar mensen. Ga met mensen in gesprek in plaats van ze te beoordelen. Dan kunnen daar hele mooie dingen uitkomen. Er zijn echt nog wel mensen beschikbaar die graag willen werken. Die verdienen gewoon een kans. Dat is hoe wij ernaar kijken. Beoordeel mensen niet op die gaten in hun cv of de diploma’s die ze hebben. Kijk ook naar wat mensen hebben meegemaakt. Wie ben jij om daarover te oordelen? Kijk vooral hoe iemand op dit moment is en ga daarover in gesprek.”

Je komt verder als je elkaar helpt

“Een van onze medewerkers wilde graag een regeling voor zijn kinderen. Je kunt daar heel moeilijk over doen. Maar juist door elkaar te helpen, kom je veel verder. Wij proberen daar in zo’n geval samen over na te denken. Nu is deze medewerker om de vrijdag vrij, zodat hij zijn kinderen kan zien. Maar de andere negen dagen in die twee weken, werkt hij keihard. Wij leerden hiervan dat je beter samen naar oplossingen kunt zoeken. Daar wordt iedereen beter van. Zo doen we dat ook met onze partnerbedrijven en zelfs met onze concurrenten. Je kunt altijd van elkaar leren en er is echt wel ruimte voor iedereen in de markt. Dus probeer het vooral samen te doen en elkaar te versterken waar nodig. Je kunt elkaar misschien eens een keer hartstikke hard nodig hebben. Dan kun je maar beter zorgen dat je weet waar die ander goed in is.”   

 

Wat doet het bedrijf? VKS is gespecialiseerd in parkeeroplossingen. De medewerkers onderhouden en plaatsen parkeermeters en parkeerapparaten op zeshonderd locaties in Nederland en België.

Wat doet VKS aan sociaal ondernemen? Op dit moment werken er twee medewerkers via Stroomopwaarts. Het bedrijf heeft al langer aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Acht jaar geleden re-integreerde hier al een medewerker die via Woonplus kwam. Nog steeds werkt die met veel plezier bij VKS.

Kernwaarden: Altijd samen, zonder buiten geen binnen, familie is het allerbelangrijkste