Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Zakelijk nieuws van Stroomopwaarts

Iedereen verdient een tweede en misschien zelfs derde kans

maandag 24 januari 2022
Sociaal ondernemenSociaal werkpactPersoneel nodig

Sociaal ondernemer Jeroen van Spronsen van Uitzendbureau Ambacht. Iedereen verdient een tweede en misschien zelfs derde kans “We hebben iemand aan werk geholpen die lange tijd in detentie zat. Tijdens detentie en daarna ontwikkelde hij zichzelf. Hij klopte bij allerlei instanties aan om weer aan het werk te kunnen. Hij wilde zo graag aan de slag. Het is natuurlijk hartstikke spannend om iemand die in detentie heeft gezeten weer aan werk te helpen.

Lees hieronder verder

 

Via Stroomopwaarts kwam hij op ons pad. Het was voor deze man precies het juiste moment om onze training te volgen. Dat was het laatste duwtje in zijn rug om daadwerkelijk weer betaald werk te gaan doen. Deze man doet het nu heel erg goed. Hij is volgens mij 52 en werkt nu als elektromonteur. Hij heeft een auto van de zaak en zijn collega’s zijn hartstikke blij met hem. Hij heeft zo’n goede instelling en kijk op de dingen die een werkgever graag ziet. Er is een super goede match met de werkgever. Dat verwacht je niet als iemand zo lang in detentie heeft gezeten. Dan verwacht je juist veel meer obstakels, terwijl die er helemaal niet bleken te zijn. Dat is ook weer een invalshoek die je niet verwacht. Zo zie je maar dat je niet kunt oordelen op het verleden van iemand en dat iedereen een tweede en misschien zelfs een derde kans verdient.”

 

Wat doet het bedrijf? Uitzendbureau Ambacht is gespecialiseerd in arbeidsbemiddeling en recruitment. Samen met Job And Me richt het zich op re-integratie en uitzenden. Naast het regulier uitzenden, organiseren ze trainingen voor mensen uit de participatiewet. In zes weken worden die voorbereid op een baan, bijvoorbeeld in de installatietechniek of logistiek. Deze trainingen bestaan uit drie onderdelen: fysiek, theorie en praktijk.

Wat doet Uitzendbureau Ambacht aan sociaal ondernemen? In een jaar tijd volgden tien mensen vanuit Stroomopwaarts een training met baangarantie in de installatietechniek. Acht deelnemers rondden de opleiding af en konden meteen aan de slag. Elf mensen vanuit Stroomopwaarts volgden een training voor een baan in het magazijn. Zij waren ook vooraf al verzekerd van een baan.

Kernwaarden: We hebben elkaar nodig, dus doe je best, respectvol, vertrouwen, no nonsense, werken om te leven