Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Zakelijk nieuws van Stroomopwaarts

Het Werkplein brengt inwoners dichter bij werk

woensdag 02 oktober 2019
WerkZakelijkStroomopwaarts
Wethouders Sjoerd Kuiper en Bart de Leede trekken het doek van het Werkplein-straatnaambord
Wethouders Sjoerd Kuiper en Bart de Leede trekken het doek van het Werkplein-straatnaambord

Het Werkplein van Stroomopwaarts is officieel open voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Op 2 oktober openden wethouders Sjoerd Kuiper en Bart de Leede dé locatie waar alles rondom het starten met werken samenkomt. In een laagdrempelige en gastvrije omgeving gaan we met de werkzoekenden op weg naar werk.

Lees hieronder verder

 

Op het Werkplein voeren cliënten gesprekken met hun werkconsulenten, volgen zij (sollicitatie)trainingen en solliciteren zij op de nieuwste vacatures. Ook creëren wij ontmoetingen tussen werkgevers, uitzendbureaus en de werkzoekende cliënten, waardoor zij direct bemiddeld kunnen worden naar werk.

Op het Werkplein brengen we vraag en aanbod dichter bij elkaar en bieden daardoor slagkracht; inwoners vinden sneller betaald werk en werkgevers en uitzendbureaus in de regio vinden gemakkelijker medewerkers. En dat onder het genot van de eerlijke koffie van onze samenwerkingspartner The Social Coffee Company (Sococo). Een onderneming die sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Van het planten van een koffieplant tot het schenken van de koffie.

 

Daar waar we met de inwoners werken naar betaald werk, geven we het juiste voorbeeld. Op het Werkplein bieden we vier verschillende Werkleertrajecten aan: gastheer/gastvrouw, servicemedewerker, toezichthouder en hospitalitymedewerker / barista. Dit zijn werkervaringsplekken waarbij cliënten van Stroomopwaarts tijdens het werk worden getraind.

Het Werkplein is gevestigd in het Werkleerbedrijf aan de George Stephensonweg 43 in Vlaardingen. Inwoners die gebruik willen maken van het Werkplein vinden meer informatie op onze website: www.stroomopwaarts.nl.

Werkgevers uit de regio die sociaal willen ondernemen, kunnen contact opnemen met ons Werkgeverspunt via 010 246 5500.

 

Fotoimpressie: