Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Zakelijk nieuws van Stroomopwaarts

Het keurmerk is een publieke erkenning

maandag 08 november 2021
Sociaal ondernemenSociaal werkpactSocial returnPersoneel nodig

De ouderenzorg biedt veel kansen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. “Wij hebben continu mensen nodig”, zegt Ans Hamelink van Argos Zorggroep. “Het werk in de zorg is heel gevarieerd en kan goed als opstapje dienen voor mensen die weer willen meedoen in de maatschappij. Ze kunnen wennen aan een werkritme en ervaren of de ouderenzorg iets voor hen is. Bij ons werken veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee voldoen wij ruimschoots aan de SROI-doelstellingen.”

Lees hieronder verder

 

Ouderen die nog zelfstandig wonen en ondersteuning nodig hebben, kunnen op indicatie thuiszorg en hulp in de huishouding krijgen via Argos Zorggroep. De organisatie biedt ook de helpende hand als ouderen tijdelijk ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld wanneer zij thuis revalideren. Als zorg en ondersteuning thuis niet meer voldoende is, kunnen ouderen terecht in de huizen van Argos Zorggroep. Argos Zorggroep organiseert bovendien veel activiteiten voor ouderen. De medewerkers komen op verschillende manieren binnen. Een deel komt via Stroomopwaarts. Anderen zijn werkloos en solliciteren zelf. En daarnaast zijn er nog de vrijwilligers en stagiaires.

Mooie sector

“Huishoudelijk werk bij ouderen thuis of in onze huizen, is vaak een mooie startbaan voor mensen zonder diploma”, vertelt Hamelink. “Omdat het werk overdag is, kan het goed gecombineerd worden met de zorg voor een gezin. Verder hebben we gastvrouwen die meehelpen bij activiteiten en medewerkers die het zorgpersoneel ondersteunen. Maar bijvoorbeeld ook mensen die meewerken in de brasserie of die als chauffeur werken om cliënten van de dagbesteding op te halen en thuis te brengen. Argos Zorggroep biedt bovendien perspectief om verder te ontwikkelen. Twee keer per jaar laat onze organisatie dertig BBL-leerlingen instromen of intern doorstromen. De zorg is een hele mooie sector, waarin je heel veel kunt betekenen voor andere mensen. Naast onze zorg voor ouderen kunnen wij ook iets betekenen voor mensen die wat verder van de arbeidsmarkt afstaan. Het past bij onze werkwaarden om ons in te spannen voor zo’n waardevol maatschappelijk doel.” 

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen”, zegt Hamelink. “Dat is goed voor iedereen. Voor het individu, de organisatie en de samenleving. Het Keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ dat wij op 23 september jl. ontvingen, is een publieke erkenning. Het toont aan dat onze inspanningen gezien worden. Ik ben er trots op dat we hiermee aan de buitenwereld kunnen laten zien wat we doen. Wij blijven ons inspannen om de doelgroep die minder kansen heeft toch aan het werk te krijgen.”