Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek
Uw lokale partner voor sociaal ondernemen
Wilt u meer weten?

Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt het WerkgeversServicepunt bereiken via 010 - 246 5500 of wsp@stroomopwaarts.nl

Echte verhalen, mooi en menselijk

De weg naar werk is voor iedereen anders. Voor de een duurt het langer dan voor de ander. Klanten, ondernemers en medewerkers van Stroomopwaarts vertellen hun verhaal.

 

Deel uw verhaal

Bent u betrokken bij Stroomopwaarts (bijvoorbeeld als ondernemer, client, medewerker of anders) en heeft u ook een verhaal om te vertellen? Daar inspireert u anderen mee! Stuur kort uw verhaal naar kanduswel@stroomopwaarts.nl en wij nemen contact met u op.

De mooiste dingen ontstaan soms per toeval

WAM Holland is een bedrijf dat zich specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van componenten voor stortgoederen. WAM Holland is onderdeel van de Italiaanse WAM Group, wat over de hele wereld opereert. Sinds 1999 staat WAM Holland onder leiding van Rien Bouwman.

Ondanks tegenslag een bloeiend bedrijf

In 2003 sloeg de tragedie toe, toen een grote brand in Maassluis meerdere bedrijven verwoestte. WAM Holland werd in zijn geheel verwoest. “We moeten toen kijken wat we gingen doen en besloten het bedrijf opnieuw op te bouwen. Vier jaar geleden waren we al eens begonnen, dus dat konden we net zo goed nogmaals doen,” vertelt Rien.

De herstart was niet zonder succes. In 2008 werd het toenmalige pand in Maassluis echt te klein en verhuisden ze naar een groter pand in Maasdijk. De groei hield aan, want ook nu is WAM Holland weer bezig met een uitbreiding. “Ook het huidige pand is niet meer toereikend voor het materieel. Daarom zijn we nu aan het kijken naar het uitbreiden van de magazijnopslag.”

Het vinden van de juiste werknemers

De afgelopen 20 jaar heeft WAM Holland veel ervaring opgedaan in het vinden van de juiste mensen. “Dat is nog een proces hoor,” lacht Rien. “De eerste jaren wisten we niet goed wat voor personeel we precies nodig hadden. Nu weten we dat wel, maar kunnen we de juiste mensen niet vinden.” Volgens Rien is de vraag naar specialisten groter dan het aanbod.

Bovendien is het niet alleen specifieke ervaring die Rien zoekt. “Ik streef naar een bedrijf waar mensen elkaar respecteren en waar we met zijn allen 65 kunnen worden.” WAM Holland is dan ook op zoek naar medewerkers die voor de langere termijn in de sfeer van het bedrijf passen. “Het moet een solide basis voor iedereen zijn.”

Eén van de huidige werknemers, Pamela Lubach, is via Stroomopwaarts bij WAM Holland terecht gekomen. De samenwerking kwam min of meer toevallig tot stand: “We hebben Stroomopwaarts niet bewust opgezocht,” vertelt Rien. “Ik had al contact met een accountmanager van Stroomopwaarts. Toen zij hoorde dat het bedrijf op zoek was naar een administratief medewerker, was het logisch om het contact verder uit te bouwen.”

Beeldvorming door vooroordelen

Rien denkt dat veel mensen geen samenwerking met Stroomopwaarts starten door de beeldvorming die zij hebben. “Vroeger had je Dukdalf, waar best wat vooroordelen over waren. Mensen dachten dat je daar geen serieus personeel kon krijgen.” De ervaring van Rien bewijst gelukkig het tegendeel. Pamela werkt inmiddels een aantal maanden bij WAM Holland en haar collega’s zijn erg tevreden over haar. Zo zie je maar weer, de mooiste dingen kunnen soms door toeval ontstaan!