Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Nieuws

Stroomopwaarts aan de slag met Schuldenlab

donderdag 14 oktober 2021
Sfeerbeeld bijeenkomst
Sfeerbeeld bijeenkomst

Stroomopwaarts is officieel gestart met het oprichten van een Schuldenlab. Hiermee willen we sneller, effectiever en mensvriendelijker de inwoners van onze gemeenten helpen om schuldenvrij te worden. Eerder dit jaar werd unaniem door de gemeenteraden ingestemd met het opzetten van een Schuldenlab. Op 13 oktober 2021 werd het project afgetrapt samen met organisaties uit de regio die van betekenis kunnen zijn.

Lees hieronder verder

 

In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben 12.500 mensen hoge schulden. We zien binnen de regio veel verschillende initiatieven om inwoners te helpen. Om deze krachten te bundelen en de inwoners een helder aanbod te bieden, starten we deze samenwerking op. Binnen een Schuldenlab werken publieke en private partijen samen, met als doel het terugdringen van de schuldenproblematiek in de regio. Er worden innovatieve projecten ontwikkeld en uitgevoerd, die eraan bijdragen om de inwoners van de MVS gemeenten schuldenzorgvrij te krijgen.

Officieel gestart

Op woensdag 13 oktober kwamen verschillende publieke en private organisaties (o.a. DSW, Randstad, Facilicom, Wijkteams, Waterweg Wonen, Humanitas, Schuldhulpmaatje en De Regionale Belastingroep)  op ons Werkplein bijeen om hen bij te praten over de ontwikkelingen rondom het Schuldenlab. Deze organisaties konden hun visie op de aanpak van armoede en schuldenproblematiek delen, om zo verder te onderzoeken hoe de samenwerking via het Schuldenlab hieraan kan bijdragen.

Later dit jaar gaat het Schuldenlab officieel van start en komt er een officieel lanceermoment.

Hulp bij schulden

Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam kunnen gratis bij Stroomopwaarts terecht voor hulp bij schulden. Voor hulp bij beginnende als hoge schulden. Soms is het al voldoende om tips te krijgen over anders omgaan met geld. Bijvoorbeeld door een gesprek of een cursus. Zijn de schulden van de inwoner zo hoog opgelopen dat deze er zelf niet meer uitkomt? Dan kan Stroomopwaarts helpen om een regeling te treffen met de mensen die geld tegoed hebben. Samen brengen wij uw inkomsten en uitgaven in evenwicht.

 

Op www.stroomopwaarts.nl/schulden leest u meer over onze hulp bij schulden.