Logo Stroomopwaarts MVS
Zoek

Energietoeslag

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm) is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 1.300. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. Aanvragen kan tot 1 januari 2023. Inwoners die de energietoeslag a € 800 al hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij het resterende bedrag van € 500 in het laatste kwartaal van 2022 automatisch op hun rekening. Bij lopende aanvragen wordt vanaf 1 oktober 2022 direct het volledige bedrag van € 1.300 overgemaakt. 

Heeft u een uitkering van Stroomopwaarts en nog geen energietoeslag ontvangen? 

Heeft u een laag inkomen en u bent geen kostendeler dan kunt u uw aanvraag online aanvragen via de website van Gezond verzekerd.  Lees onder veelgestelde vragen welke documenten u moet inleveren bij de aanvraag.

Woont u in Maassluis?  Gezond verzekerd Maassluis 

Woont u in Vlaardingen? Gezond verzekerd Vlaardingen

Woont u in Schiedam? Gezond verzekerd Schiedam 

Na de aanvraag ontvangt u direct een casenummer per e-mail. Het casenummer gebruikt u om uw bewijsstukken via de Ockto-app op te sturen.

Heeft u grotere geldproblemen?

Helpt deze toeslag u niet met uw geldproblemen? Dan kunnen wij u helpen. Bel ons via telefoonnummer  010 246 55 55 of neem contact op via het formulier op de pagina hulp bij schulden.

Ik wil of kan de Ockto-app niet gebruiken. Hoe lever ik mijn bewijsstukken in?

Maakt u geen gebruik van de Ockto-app dan kuntu uw bewijsstukken  digitaal of per post aanleveren.  Houd er rekening mee dat het verwerken van uw gegevens langer duurt als u op deze manier uw gegevens aanlevert.

Digitaal versturen 

Per post versturen naar Stroomopwaarts

Wilt u de bewijsstukken liever per post inleveren? Stuur deze dan naar:

Stroomopwaarts MVS
T.a.v. Gezond verzekerd
Postbus 205
3140 AE Maassluis

Voeg de onderstaande bewijsstukken aan uw aanvraag toe.

Algemeen

 • Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
 • Geldige verblijfsvergunning
 • Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden

Het inkomen van u en uw eventuele partner over de afgelopen 3 maanden

 • Bankafschriften van de laatste 3 maanden van al uw rekeningen
 • Salarisspecificatie van de laatste 3 maanden
 • Uitkeringsspecificatie van de laatste 3 maanden
 • Inkomsten uit eigen onderneming
 • Pensioen
 • Studiefinanciering
 • Inkomsten uit onderverhuur
 • Alimentatiebeschikking
Maakt u geen gebruik van de Ockto-app dan kuntu uw bewijsstukken  digitaal of per post aanleveren.  Houd er rekening mee dat het verwerken van uw gegevens langer duurt als u op deze manier uw gegevens aanlevert. Digitaal versturen  Het uploaden van bewijsstukken kan via https://onderzoek.gezondverzekerd.nl/verificatie . Voor het uploaden heeft u uw casenummer en uw geboortedatum nodig. Vul uw casenummer en geboortedatum in en klik op ‘aan de slag’. Per post versturen naar Stroomopwaarts Wilt u de bewijsstukken liever per post inleveren? Stuur deze dan naar: Stroomopwaarts MVS T.a.v. Gezond verzekerd Postbus 205 3140 AE Maassluis Voeg de onderstaande bewijsstukken aan uw aanvraag toe. Algemeen Geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs) Geldige verblijfsvergunning Kopie bankpas van de rekening waarop u betaald wilt worden Het inkomen van u en uw eventuele partner over de afgelopen 3 maanden Bankafschriften van de laatste 3 maanden van al uw rekeningen Salarisspecificatie van de laatste 3 maanden Uitkeringsspecificatie van de laatste 3 maanden Inkomsten uit eigen onderneming Pensioen Studiefinanciering Inkomsten uit onderverhuur Alimentatiebeschikking