Stroomopwaarts en Sococo gaan voor echt werk en eerlijke koffie

Wat drie jaar geleden voor Perry van Gils begon als een droom, wordt nu werkelijkheid. Dinsdag 14 mei 2019 hebben Stroomopwaarts en The Social Coffee Collective (Sococo) een samenwerkingsovereenkomst getekend. Op het toekomstige Werkplein van Stroomopwaarts komt een baristabar waar wij naast het schenken van ‘eerlijke koffie’ ook een Werkleertraject starten.

De twee partners hebben elkaar gevonden in hun sociale opgave en gaan samen mensen die net een zetje extra nodig hebben ondersteunen. Een win-win situatie, wat uiteindelijk zorgt voor meer uitstroom naar betaald werk. 

Desiree Curfs en Perry van Gils met Sococo koffie

Competenties ontwikkelen

In het Werkleertraject leert Sococo de kandidaten competenties bij die in vele werksoorten in te zetten zijn. Bijvoorbeeld gastvrijheid en vakvaardigheden. De vakvaardigheden die de kandidaat op doet, sluiten aan op de vraag uit de arbeidsmarkt.

Over Sococo

Perry van Gils is oprichter van Sococo. Hij gelooft erin dat binnen de koffieketen er veel schakels en stappen beter en eerlijker kunnen. Van koffieplant tot koffiekopje. Hij gaat voor een integrale fairchain gedachte. Van zijn koffiepartners in Guatemala tot het vervoer met duurzame rederijen naar Nederland. In Nederland werkt hij met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en maakt hij de cirkel rond door de koffiedrab te recyclen.

 

Uitgelicht