Stroomopwaarts Jongerenraad presenteert eindadvies

Maandag 9 juli kwam de Stroomopwaarts Jongerenraad bij elkaar om hun eindadvies over het bereiken van jongeren, schuldhulpverlening, Startpunt GO! en inclusiviteit in de samenleving te presenteren aan medewerkers van Stroomopwaarts.

In samenwerking met de Kleine Ambassade zette Stroomopwaarts in september 2017 de Jongerenraad op. Met een frisse blik hebben de jongeren naar verschillende aspecten van het werk van Stroomopwaarts kunnen kijken en er een advies over mogen vormen.

Hoe spreek je jongeren aan?

In een klassieke zaal van het stadhuis van Vlaardingen luisterden medewerkers van Stroomopwaarts en andere geïnteresseerden aandachtig naar het advies van de jongeren. Dat de websites meer gericht moeten worden op jongeren, zodat zij zich daadwerkelijk aangesproken voelen, was een van de belangrijkste adviezen. Daarnaast is het van belang dat je als jongere goede voorlichting krijgt over wat je allemaal moet betalen en besteden wanneer je 18 wordt, zodat je zelf kunt inschatten welke aankopen verstandig zijn. Ook hadden de jongeren suggesties om de dienstverlening van het jongerenloket Startpunt GO! te verbeteren en om deze beter onder de aandacht van jongeren te brengen.

Ten slotte gaf de Jongerenraad aan dat Stroomopwaarts veel goede dingen doet, maar dat dit nog niet altijd goed gecommuniceerd wordt naar buiten. Met een positievere toon en door jongeren beter duidelijk te maken wat zij aan Stroomopwaarts kunnen hebben, kan Stroomopwaarts volgens de Jongerenraad nog meer bereiken.

Stroomopwaarts heeft de jongeren beloofd dat zij hen op de hoogte houdt van de ontwikkelingen omtrent hun adviezen. Daarnaast zullen zij op korte termijn het jaar evalueren om groen licht te krijgen voor een vervolg van de Jongerenraad.

De Jongerenraad in beraad

 

Uitgelicht