Sociaal OndernemersLab Stroomopwaarts. Voor mensen met een missie.

Een groeiend aantal jonge bedrijven wil graag sociaal ondernemen. Maar met name bij startups ontbreekt het in de beginperiode vaak aan de juiste middelen en voorzieningen om hier gericht mee aan de slag te gaan. Om die reden heeft Stroomopwaarts onlangs het Sociaal OndernemersLab ontwikkeld.

Dit initiatief biedt ook mogelijkheden aan bestaande ondernemers die hun focus willen verleggen om zich meer met sociaal ondernemerschap bezig te houden.

Inclusieve samenleving

Bent u een heroriënterende of startende ondernemer en wilt u graag iets betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Is maatschappelijke winst een belangrijk speerpunt binnen uw bedrijfsvoering? Dan helpen wij u graag met de opzet en ontwikkeling van uw onderneming. Want uw missie, maatschappelijk verantwoord ondernemen,  is ook onze missie. Kansen voor iedereen. Een inclusieve samenleving. Dat is waar wij samen met u aan willen werken.  

Huisvesting en faciliteiten

Stroomopwaarts biedt sociale ondernemers (tijdelijk) huisvesting of het gebruik van faciliteiten waaronder trainingslokalen, magazijnruimte en machines. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de werving en selectie van medewerkers. Bij het Werkleerbedrijf werken mensen met een arbeidsbeperking, maar ook werkzoekenden die bijgeschoold worden of werkervaring komen opdoen. De ontwikkeling van de arbeidsvaardigheden van onze medewerkers en cliënten staat centraal. 

Profiel  

  • U bent een maatschappelijk betrokken, startende ondernemer
  • of een sociaal ondernemer die juist wil doorgroeien
  • financieel zelfvoorzienend
  • niet afhankelijk van subsidies of giften
  • gedreven en bevlogen
  • eerlijk en transparant
  • zich bewust van uw ecologische footprint
  • niet alleen uit op financiële winst
  • vooral uit op maatschappelijke winst

Informatiebijeenkomsten

Over het Sociaal OndernemersLab en de samenwerking met Stroomopwaarts, het regionale participatiebedrijf van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, valt veel te vertellen. Daarom houden we na de zomervakantie, in de middag van 25 september in Vlaardingen en 4 oktober in Schiedam, twee speciale informatiebijeenkomsten voor ondernemers. Als u interesse heeft, kunt u zich nu alvast aanmelden via het aanmeldformulier. 

Contact

Wilt u nu al meer weten over het Sociaal OndernemersLab? Bekijk dan de folder! Of wilt u liever meteen een afspraak maken? Neem dan contact op met het WerkgeversServicepunt van Stroomopwaarts, tel: 010-2465500 en vraag  naar Eelco de Vette of Martijn Bulte.

Uitgelicht